ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ Надал нема право учешћа на Олимпијским играма ИПАК ЛОБИРАЊЕ ПОЧЕЛО ДА БИ СЕ ПРАВИЛА ПРОМЕНИЛА

Шпански тенисер Рафаел Надал по правилима неће моћи да наступи на Олимпијским играма у Паризу наредне године, међутим, лобирање је увелико почело како би се у његовом случају направио преседан.
nadal yt
Фото: Youtube Printscreen

Шпанац је недавно изјавио да ће се наредне године опростити од професионалног играња тениса и силно би желео да наступи на Олимпијским играма у Паризу.

"Било би то сјајно за мене", рекао је у једном интервјуу Надал.

Међутим, како у протекле две године није наступао за Шпанију у Дејвис купу, прослављени ас по правиима ИТФ нема право наступа на Олимпијским играма.

Због тога је покренута иницијатива да се правило промени како би се Надалу омогућило учешће у Паризу.

Роџер Федерер је био у сличној ситуацији пред Олимпијске игре у Токију. Тада је Тениски савез Швајцарске успео да издејствује његово учешће на ОИ, пише "Дејли експрес". Ипак, Федерер је на Вимблдону обновио повреду колена и на крају ипак није могао да представља своју земљу на највећој спортској смотри на свету.

Судећи по томе да је Надал велики ауторитет у свету тениса и миљеник западног света, за њега правила највероватније неће важити. Врши се огроман притисак да се направи преседан и да се Шпанцу испуни жеља да заигра са Карлосом Алкаразом на Олимпијским играма.

(Курир спорт)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести