Ђоковић би могао да игра на Аустралијан опену?

ЛОНДОН: Влада новог аустралијског премијера Ентонија Албанезеа могла би да дозволи најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу да заигра на Аустралијан опену, који ће бити одржан од 16. до 29. јануара наредне године, преноси британски "Дејли мејл".
Novak Djokovic, australijan open, melburn, nole/Fonet /AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је у јануару ове године депортован из Аустралије, а изречена му је забрана уласка у ову земљу на три године.

"Дејли мејл" преноси да постоји шанса да српском тенисеру буде укинута забрана, која га спречава да игра у Аустралији.

Британски лист тврди да нови аустралијски премијер Ентони Албанезе има другачије мишљење о Ђоковићу у односу на претходну владу коју је водио Скот Морисон.

"Албанезе обожава тенис. Он игра тенис неколико пута недељно и не жели да турнир у Мелбурну буде осиромашен недоласком једног од најбољих тенисера света свих времена. Албанезе је у добрим односима са Тениским савезом Аустралије и планира да промени одлуку која брани Ђоковићу да игра на Аустралијан опену", наводи се у тексту "Спортсмејла".

Ђоковић је девет пута у каријери освојио Аустралијан опен. Српски тенисер је у недељу одбранио титулу на Вимблдону и стигао је до 21. гренд слем трофеја.

Британски лист подсећа да Ђоковић неће моћи да игра на Ју-Ес опену, јер невакцинисаним странцима још није дозвољен улазак у САД.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести