Ђоковић: Финале за век векова, трава укуснија него икад

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поручио да ће заувек памтити финале Вимблдона и победу над Швајцарцем Роџером Федерером и описао га за "меч за век векова". 
djokovic, fonet
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је после скоро пет сати игре и две спасене меч лопте победио Федерера 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6 и 13:12 (7:3) у историјском финалу на грен слему у Лондону.

"Био је то меч за век векова. Меч који ћу доживотно памтити и препричавати својој деци. Вечна захвалност Небесима што су ми дозволили да будем део оваквог спектакла. У овом мечу је свега било. Поштовање Федереру на великој борби", објавио је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Ђоковић, у последње две године освајач Вимблдона од укупно својих пет, каже да је претходних 12 месеци било "фасцинантно тениско путовање".

"Враћање тенису од повреде, жеља да се достигне ниво тениса који би ми дозволио да се такмичим за највеће трофеје у тенису. Вера у себе, упорност, посвећеност и велика подршка мојих ближњих су ми дозволили да будем овде данас. Благословен сам и веома сам свестан тога".

Ђоковић истиче да се трудити да и у будућности доживи овако велике успехе.

"Било је задовољство стварати историју на древним теренима Вимблдона и делити терен поново са легендом нашег спорта. Наставићу да сањам да будем део овако незаборавних тренутака у будућности. Узгред, трава је била укуснија него икад", закључио је српски ас.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести