Светски медији о тријумфу Ђоковића: Доминатор, лудо, траума

БЕОГРАД: Тријумф Новака Ђоковића против Роџера Федерера у финалу Вимблдона спортска је вест дана, а сви најугледнији светски медији у први план стављају историјски тренутак јер је српски ас до пете титуле у Лондону стигао у првом тај-брејку петог сета икад и најдужем финалу.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Ђоковић добио трилер против Федерера, на невероватан начин, спасивши две меч лопте код 8:7 у петом сету, наводи британски Би-Би-Си.

Шпански лист "АС" истиче да је Ђоковић у невероватном финалу потврдио да је тениски "Доминатор".

Ђоковић је поново затворио врата Федереру на Вимблдону, трећи пут га добио у финалу и 38-годишњег Швајцарца оставио са осећајем да можда никад више неће освојити грен слем трофеј, пише "АС".

Лист "Марка" подсећа да је Ђоковић освајањем 16. грен слем титуле пришао Федереру на само четири и остао велики кандидат за најбољег у историји.

Између њих је Надал с 18 титула, али оно што је посебно код Ђоковића јесте његова способност да се извуче и врати", констатује лист и истиче да сигурно није лако кад је публика против вас, а ви сте већ дуго најбољи на свету.

Немачки "Билд" истиче да је Федерер изгубио још једну епску битку од Ђоковића.

Федерер још има 20 титула, четири више од Ђоковића, али ово је трећи пораз од Ђоковића у финалима Вимблдона. Да ли ће успети да с 38 година превазиђе трауму, пита се новинар Билда.

Италијанска Газета дело Спорт наводи да је "Ђоковић и даље на светском тениском трону, али користи прилику и да честита, како наводи магичном Федереру, на сјајној борби.

И медији у региону опширно извештавају о тријумфу Ђоковића.

Индекс.хр доноси наслов: Ђоковић освојио Вимблдон у "најлуђем финалу у историји".

Гледали смо један од највећих, најбољих, најдраматичнијих тениских мечева свих времена. Чудесан меч. Хвала Федереру, хвала Ђоковићу. Био је ово ужитак, меч двојице великана који ћемо препричавати годинама. Ово није био само епски тренутак за историју тениса, био је то меч који ће постати део спортске историје, наводи хрватски сајт.

Портал "Кликс.ба" истиче историјски тријумф Ђоковића, подсећа на чињеницу да је спасио две меч лопте и на крају славио у првом тај-брејку петог сета који је икад одигран на Вимблдону.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести