Ђоковић: Кобијево наслеђе ће вечно живети

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да му је покојни Коби Брајант објаснио како се он изборио са психичким притиском и како је он успео да преуреди и избалансира свој приватни и професионални живот.
Фонет/А. Барда/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/А. Барда/Новак Ђоковић

"Објаснио ми је и како је сам себи дао јасноћу о томе ка чему иде, колико ће још да игра и на који начин, како ће у том амбијенту и колективу да се прилагоди тиму. Ја сам сам на терену, а он мора да мисли и о осталим играчима. Причао ми је и о томе како је направио тај прелаз и о свему ономе што је градио након своје каријере", рекао је Ђоковић у разговору са новинарима у Београду.

Погибија Брајанта потресла је цео свет, а Ђоковић је истакао да имао утицаја на спортисте.

"Човек је био јако успешан и нажалост та трагедија се догодила, па њега више нема и његово наслеђе ће вечно живети. Само погледајте колико спортиста и колико људи у свету спорта, а и у осталим сферама, њега слави и сећа. Његов утицај превазилази трофеје. Стварно не знам да ли је он највећи или Џордан или Абдул-Џабар или не знам ко још из света кошарке, он је мени највећи у том његовом утицају који је превазишао спортске размере. Он је утицао на спортисте на један начин који је њима дао крила да они превазиђу своје препреке у животу. Има доста прекретница у каријерама сваког спортисте, а за мене је 2017. година била та и за мене је било најважније што сам успео да се вратим", поручио Ђоковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести