Ђоковић на мети Весне Пешић због става о вакцини

БЕОГРАД: Социолог Весна Пешић реаговала је на став најбољег тенисера света Новака Ђоковића о вакцини против корона вируса.
Vesna Pešić  Foto twitter/Vesna Pesic
Фото: Весна Пешић Foto twitter/Vesna Pesic

Ђоковић је у разговору са српским спортистима рекао да није присталица вакцинисања, а та изјава изазва је реакције светских медија, као и епидемиолога Предрага Кона, члана стручног тима Владе Србије у борби против корона вируса.

"Примитивац, нажалост. Игра одлично, али нешколован", написала је Пешић у коментару на Твитеру испод вести Дојче велеа у којој се преноси Ђоковићева изјава.

Након коментара осталих корисника Твитера да вређање и омаловажавање нису академски начин комуникације, Пеших је кориговала свој став.

"Ето кориговала сам се. Ђоковић не мора нигде да путује, ако је вакцина услов, нека седи код куће, а одустајем да кажем да је примитиван и нешколован. Можда то није било лепо. Али, нека седи код куће и не путује, то је фер", написала је Пешић.

Петар Л.
21.04.2020 • 17:19
Благо нама кад нам овакве самопрокламовано "школоване" особе представљају разумну опозицију. Власт нам је тужна али претворност коју просипа Гђа социолошкиња Весна је баш тужна драматуршка слика јада нашег друштва.
Новак има своје мишљење, добро је информисан и нас занима шта има да каже!
Posmatrač 2020
21.04.2020 • 17:58
Novak je najbolji na svetu u onom čime se bavi profesionalno. Kako stoji stvar sa Vama u Vašoj profesiji?
Aaa
21.04.2020 • 18:22
Saglasan sa Vesnom, očekivao sam racionalniju reakciju od istinskog šampiona.
Зоран
21.04.2020 • 18:34
Баш нашао (нашла) ко ће да коментарише Ђоковића, особу која је прославила Србију и толико урадила за Србију. А она? Шта је постигла у животу, осим високог степена мржње према свему што носи предзнак србско? Па она пре подне мрзи цео свет, а поподне саму себе.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести