Ђоковић: Не желим да будем арогантан, али наравно да сам фаворит на Вимблдону

 ЛОНДОН: Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је вечерас да једва чека меч против Италијана Јаника Синера и додао да себе сматра за фаворита на овогодишњем Вимблдону.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ђоковић је раније вечерас изборио полуфинале Вимблдона, пошто је победио Руса Андреја Рубљова 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

"Играли смо обојица сјајно, добро је излазио из блокова, давао прецизне ударце, чим би добио прилику да преузме контролу, то би чинио. Играо је боље у првом сету, при крају првог сета, након тога сам променио моментум у своју корист. У оном једном гему који је трајао годинама сам успео да преломим. Ово је био физички најтежи меч од свих који смо одиграли", рекао је Ђоковић на конференцији за медије, преноси Блицспорт.

Српски тенисер ће у полуфиналу Вимблдона играти против Италијана Јаника Синера. Ђоковић је признао да се тенисери сада другачије крећу него на почетку турнира. "Како пролази турнир, све нам је лакше да се крећемо по трави.

Алкараз и Синер воле да клизају. Вероватно како пролази време све је лакше да се клиза. Првих неколико мечева сам играо под затвореним кровом, другачији услови, а сада под отвореним небом. Чини ми се да сада клизам мање него икада. Мислим да клизање није баш најбоља ствар на трави, више сам да ударим лоптицом и да продужим неколико корака. Сервис ме сада служи, не морам тренутно да клизам толико", навео је српски тенисер.

Он је признао да није много гледао мечеве италијанског тенисера.

"Често смо играли скоро у исто време, погледао сам му први сет сада. Воли да игра брзе подлоге, жели да буде агресиван. Из форхенда и бекхенда удара јако, воли да диктира, знам његову игру. Млад је, наравно да се очекује његов напредак, поготово на сервису. Комплетан играч, заиста једва чекам меч, само да се опоравимо. Биће мотивисан, као и ја, па ћемо видети шта може да се деси", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер је на крају одговорио на питање новинара да ли сматра да је фаворит за освајање Вимблдона.

"Не желим да будем арогантан, али наравно да се сматрам фаворитом. Ако судимо по мојој каријери овде и по освојеним Вимблдонима, наравно да себе сматрам себе фаворитом", закључио је Ђоковић, који је седам пута тријумфовао на Вимблдону. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести