Ђоковић посетио ОКС,уручени му трофеји за најбољег спортисту

Новаку Ђоковићу у Олимпијском комитету Србије уручени трофеји за најуспешнијег спортисту године, а који му због обавеза нису раније додељени.
novak djokovic
Фото: Tanjug (video arhiva)

БЕОГРАД:  Најуспешнији спортиста Србије, олимпијац и први тенисер света Новак Ђоковић посетио је олимпијску кућу у Београду, где су га дочекали челници Олимпијског комитета Србије (ОКС) председник Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић и генерални секретар Ђорђе Вишацки.

Том приликом Ђоковићу су уручени трофеји за најуспешнијег спортисту године, а који му због обавеза нису раније додељени.

Руководство ОКС је са Ђоковићем разговарало и о његовим припремама и плановима за Олимпијске игре у Токију.

Након пријема, трофеје за најуспешнијег спортисту године (2014, 2015, 2018, 2019. године) Ђоковићу је уручио председник ОКС Божидар Маљковић.

"Новак Ђоковић је у ову кућу добродошао увек јер је сваким својим успехом, резултатом и понашањем и на терену и ван њега то заслужио. Посебно сам одушевљен његовим опхођењем, изјавама и речима које бира и када је у најтежим ситуацијама. То су праве олимпијске вредности и на томе му из свег срца честитам“, рекао је Маљковић.

Ђоковић је изразио задовољство што је у Олимпијском комитету Србије, који сматра не само својом кућом, већ кућом сваког спортисте у нашој земљи.

"Олимпизам је срж спорта који дели поруке једнакости, фер-плеја, у којима свако има шансу да победи поштујући спортска правила и олимпијски дух. Тих порука се ми спортисти стално држимо, али је свакако добро да их се подсетимо у периоду када се припремамо за Игре у Токију“, рекао је Ђоковић захваливши се на изузетном гостопримству.

„Хвала на стрпљењу и на томе што сте ми сачували све ове трофеје. Драго ми је што сам овде и потрудићу се да убудуће што чешће свраћам у Олимпијски комитет, међу спортисте, међу људе са којима имам одлично разумевање и добру енергију“, рекао је први тенисер света.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести