Ђоковић стигао Сампраса, "напада" Лендла и Агасија

ЊУЈОРК: Српски тенисер и светски број један Новак Ђоковић после победе над Хуаном Игнасиом Лондером стигао је до 71. тријумфа у каријери на УС опену и петог места вечне листе грен слема у Њујорку.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Ђоковић је изједначио резултат спортског идола Пита Сампраса, а испред њега су сада само Иван Лендл са 73 победе, Андре Агаси (79), Роџер Федерер (87) и Џими Конорс (98).

Бранилац трофеја и четири пута победник на "Флешинг Медоузу" до деветог тријумфа на истом турниру у низу дошао је уз проблеме са повредом рамена.

"Нисам био сигуран да ли ћу завршили меч. Драго ми је да сам успео. Надам се да ће ми сада пријати пауза од два дана, да се одморим и не без болова одиграм следећи меч", рекао је Ђоковић после меча, а преноси АТП.

Српски ас у следећој рунди би могао да игра против сународника Душана Лајовића, уколико данас савлада Американца Дениса Кудлу.

"Лондеро је показао велики борбени дух, играо је сјајно. Дефинитивно је било тешко. Искрено, није лако играти против тако талентованог играча, посебно што нисмо имали прилику да се сретнемо", поручио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести