Ђоковић: Близу сам планинског врха; Дел Потро: Новак фаворит 

ЊУЈОРК: Најбољи српски тенисер Новак Ðоковић, после победе над Јапанцем Кеијем Нишикоријем за финале на УС Опену, изјавио је да не види границе и да жели да буде још бољи на терену.
EPA-EFE/JUSTIN LANE
Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ђоковић је осми пут у каријери изборио финале на грен слему у Њујорку тријумфом над Нишикоријем 6:4, 6:3, 6:2 и за трећи трофеј бориће се са Хуаном Мартином Дел Потром.

"Битно ми је било да се изборим са емоцијама, људска смо бића, емоције су јаке и морамо да их контролишемо. Част ми је што играм тенис и што сам поново урадио добру ствар, једва чекам финале", рекао је Ђоковић после меча.

Он је поручио да је гладан успеха и да испред себе увек поставља високе циљеве.

"Као и хиљаде других тенисера трудим се да будем најбољи што могу, радим напорно сваког дана. Сваки пут кад остварим нешто велико осећам да је испред мене нови планински врх који морам да освојим. Не видим границе".

О Дел Потру каже да има максималан респект, са којим је јако добар међусобни скор 14-4.

"Никада се нисмо срели у грен слем финалу, то је новост, али смо играли 18 пута један против другог. Он је врхунски тенисер и уверен сам да ће бити узбудљиво финале", додао је.

Дел Потро, коме је светски број један Рафаел Надал због повреде предао полуфинале при вођству Аргентинца 7:6 (7:3), 6:2, нема дилему ко је фаворит.

"Биће то тежак задатак. Сигурно је да обојица јако желимо победу, Новак је већ освојио Вимблдон и игра јако добро. Он је фаворит", закључио је Дел Потро.

Финале је на програму сутра од 22 сата по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести