Ђоковићу у 2020. главни циљ медаља на Олимпијади

Новак Ђоковић је више пута  у последње време поручио да му је један од главних циљева у наредној години освајање медаље на Олимпијским играма у Токију.
s
Фото: Youtube Printscreen

Најбољи српски тенисер који је у финишу управо завршене сезоне испустио прво место на АТП листи спремио је план припрема и програм за следећу сезону, а учешће на највећем спортском догађају у Токију ће му бити један од приоритета, преноси портал Србија данас.

- Увек сам уживао игрању на Олимпијским играма и представљању своје земље и на Дејвис купу. Један од мојих снова је медаља у Токију 2020 - рекао је Ђоковић за званични сајт ИТФ.

Други рекет света има једну бронзу са Олимпијских игара у Пекингу, док је у Лондону 2012. био четврти, а у Рио де Жанеиру 2016. је неочекивано испао до Дел Потра у првом колу што је била својеврсна сензација.

- Увек нађем екстра мотивацију и максимум када представљам своју земљу. Олимпијске игре су догађај са највише историје. Могућност да будем окружен највећим светским спортистима, видим како се такмиче на највећем спортском такмичењу на свету су част и привилегија, и надам се да могу да извучем инспирацију из тога. Надам се да ћу бити здрав и у доброј форми и моћи да се борим за медаљу - рекао је Ђоковић.

Због неуспеха у Рију 2016. године сада је додатно мотивисан да се искупи и надокнади пропуштено.

- На жалост моје последње Олимпијске оигре сам прерано завршио. Био сам повређен. Веома сам задовољан искуством на недавном турниру у Токију. Уживао сам у условима и надам се новом сјајном искуству на терену, али и у Олимпијском селу је је веома специјално - поручио је Новак.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести