Доминик Тим: Београд одличан за повратак на тениски терен

БЕОГРАД: Аустријски тенисер Доминик Тим изразио је данас посебно задовољство што се, после дуге паузе због повреде зглоба, враћа на терен АТП тура управо у Београду.
Dominik Tim
Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Доминик Тим

Тим је, у изјави новинарима после жреба за „Сербиа Опен“, казао да му је ово први АТП турнир после 10 месеци паузе.

Он је рекао да није обратио пажњу на жреб, нити ко му је противник, јер се радује што поново може да стане на терен и игра АТП турнир.

Што се његовог првог противника тиче, Аустралијанца Џона Милмана, истакао је да је то добар играч, који је потпуно спреман.

"Мени ће ово бити први АТП турнир после 10 месеци. Срећан сам што се враћам на терен и једва чекам први меч. Надам се да ће трибине бити пуне. Београд је одлично место, а Сербиа Опен одличан турнир за повратак", нагласио је Тим.

Он је указао да је први пут у Беогарду био пре две године и да му је драго што ће управо у том граду играти први АТП турнир после дуге паузе.

Тим је истакао да је спреман, али да му недостају мечеви.

Подсетио је да је први пут, после повреде, заиграо у Марбељи, а да је после тога оболео од короне, па је тек пре пар дана поново почео да тренира.

"Недостају ми мечеви, тако да не могу још рећи да већ играм са 100 одсто снаге. Потребни су ми мечеви, да играм сваке недеље. На овом турниру даћу све од себе од прве до последње лопте“, најавио је аустријски тенисер.

Указао је да му је, пре две године, Новак Ђоковић показао Београд, одличне ресторане са српском храном и да је уживао, те да је то био разлог што је желео да се врати.

Директор турнира Ђорђе Ђоковић рекао је да је почаствован што је Тим изабрао Београд да му буде први АТП турнир после дуге паузе.

Он је изразио наду да ће Тим далеко проћи, као и српски тенисери.

"Жреб је наместио да имамо српски дерби у првом колу између Хамада Међедовића и Ласла Ђереа, чији победник ће се састати са Новаком. Имамо чак шест наших тенисера у главном жребу, што је велика част. Задовољство ми је што можемо да угостимо све наше тенисере и велики број страних, јаких играча“, објаснио је он.

Ђоковић је изразио жаљење што су Гаел Монфис и Борна Ћорић отказали долазак.

"Али довели смо такве играче да турнир неће патити због тога", додао је он.

Ђоковић је рекао да је сутра слободан улаз на квалификационе мечеве, а да су следећи петак, субота, недеља готово распродати.

Позвао је љубитеље тениса да што пре купе карте и подрже акцију „једна карта, једно дрво“.

Каже да је Новак Ђоковић стигао у Беогард, а да ће преостали тенисери стићи до вечерас.

"Сви су потврђени и стижу. Јако смо задовољни што су дошли у Београд", рекао је он.

Када је реч о Нику Киријосу казао је да он не воли "шљакасте турнире", али да се воде преговори са њим за долазак идуће године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести