Фед куп: Максимум Србије није био довољан

Српска тенисерка Александра Крунић није успела да победи Британку Џоану Конту у другом дуелу у финалу прве групе Евро-афричке зоне Фед Купа.
Fed kup Tim Srbije/TSS
Фото: ТСС/ Фед куп репрезентација Србије у Бату

Иако је наша репрезентативка одиграла веома добар меч против фаворизоване ривалке, на крају је победа припала Конти, после три сета – 6:7, 6:3, 2:6. Тиме је селекција Велике Британије освојила прво место и изборила право да се у плеј-офу бори за улазак у Светску групу.

Меч је Конта - Крунић трајао је пуна два и по сата, али наша најбоље рангирана играчица на ВТА листи није успела у трећем сету да пружи јачи отпор Британки. Имала је шансу да остави Србију у игри за попуну Светске групе Б Фед Купа, јер је Ивана Јоровић поражена у првом мечу од Кејти Болтер, али, иако је пружила све од себе, у том науму није успела. 

Крунићева је рекла да се дуел са Великом Британијом није завршио онако како се надала, али да су се она и екипа бориле колико су могле.

- Нажалост, није се завршило онако како смо се надале и желеле. Дале смо све од себе, бориле се до краја и боље од овога нисмо могле. Веома ми је жао што нисмо прошле групу. Више среће, други пут. Надам се да ћемо следеће године бити спремније - рекла је Крунићева у Бату.

У сличном тону, изјаву је дала и друга чланица нашег Фед куп тима Иван Јоровић.

- Дала сам максимум који, нажалост, није био довољан да овог пута победим - казала је Јоровићева.

Селекторка Татјана Јечменица-Јевтић је честитала српским тенисеркама на борби.

- Заиста су наше репрезентативке оставиле срце на терену против врло јаке екипе, фаворита такмичења и домаћина. Пред нама је био велики задатак. Не могу да будем незадовољна читавом недељом. Ово је веома квалитетан тим, на који можемо да рачунамо у наредном периоду - нагласила је Јечменица-Јевтић.

Женска тениска репрезентација Србије ће се и следеће године борити у првој групи Евро-афричке зоне Фед купа.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести