Италијан писао Ђоковићу: Зашто само првих 700?

БЕОГРАД: Италијански тенисер Омар Ђакалоне, 874. на АТП листи, упутио је отворено писмо светском броју 1 Новаку Ђоковићу у којем апелује да у помоћ слабије рангираним играчима буду укључени сви из првих 1.000.

"Пишем ти јер си ти изгледа једина особа која је способна да разуме и уради нешто за нас, искрено верујем да поруком АТП ништа не бих постигао. Одувек сам ти се дивио као играчу, исто колико сам ти се дивио и као особи. Показивао си своје срце и скромност и то је показала твоја брига о слабије рангираним тенисерима. Направио си одређене нивое јер си спреман да финансијски помогнеш само играчима од 250. до 700. места – написао је Италијан.

"Верујем да, у овим условима, нико не би требало да се осети изостављеним. Сви који покушавају да живе од ово спорта и да дођу до својих циљева, сви играчи све до 1.000. места, а не само до 700. места требало би да буду кључни део система и не би требало да буду остављени сами са собом, као што је случај био увек", истиче играч који је ове године зарадио 2.148 долара, а у каријери укупно 93.850.

"Причам о оним играчима који не могу да се уздају само у АТП и ИТФ за храну и смештај, јер морају да плате и за шпановање рекета, физиотерапеута, а нису увек у могућности да са собом поведу тренера. Ти играчи морају да доносе одлуке на основу новца, а не на основу професионалног напретка, тако да су приморани да се финансијски издржавају путем државног наградног фонда и мечева за клубове.Током каријере упознао сам много одличних тенисера које је убио систем и који су морали да одустану од циљева јер нису имали породицу која је могла да их издржава", истакао је италијански тенисер.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести