Надал: Ништа нисам освојио, изазов је играти против Новака

ПАРИЗ: Шпански тенисер Рафаел Надал признао је да је меч против Новака Ђоковића у четвртфиналу Ролан Гароса био изузетно емотиван, али и да је то "само још једна епизода у њиховом ривалству", преносе француски медији.
2
Фото: AP Photo/Christophe Ena

Надал је после велике борбе победио Ђоковића 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).

"Последња три и по месеца нису била лака. Не желим да причам о свему што сам прошао, јер морам да идем даље, али није било забавно. Нема сумње да то овај успех чини још већим. Ово је било врло емотивно вече. Тенис играм због оваквих дана. То је било само четвртфинале, зар не? Ништа нисам освојио, само сам себи дао шансу да се на терен вратим за два дана и одиграм још једно полуфинале. То ми пуно значи", рекао је Надал.

Шпански тенисер је признао да је имао тежак меч.

"Ђоковић је један од најбољих играча у историји и играти против њега је увек сјајан изазов. Једини начин да га победиш је да играш најбоље што можеш од првог до последњег поена. Ово је била само још једна епизода у нашем ривалству. То су увек посебни мечеви, једина је разлика у томе што ово није било финале већ чцетвртинале", истакао је Надал.

Надал је у каријери освојио 21 гренд слем трофеј, а Ђоковић и Роџер Федерер по 20.

"Нас тројица годинама делимо сјајну причу међусобних дуела у важним мечевима. Због тога је овај меч посебан и носи више емоција. Увек се прича о томе ко ће да има више гренд слем трофеја и ко је најбољи у историји тениса. Новак, Роџер и ја имамо заједничку историју. Много важних мечева смо до сада одиграли и због тога је увек посебно и емотивно. Остварили смо своје снове", закључио је Надал.

Шпански тенисер ће у полуфиналу Ролан Гароса играти против Немца Александра Зверева.

Надал је рекордер Ролан Гароса са 13 освојених трофеја.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести