Надал: Желим да освојим Вимблдон

МАЈОРКА: Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је на конференцији за медије да ће учествовати на трећем гренд слему сезоне Вимблдону и да се нада титули у Лондону.
nadal yt
Фото: Youtube Printscreen

Играћу на Вимблдону. После три године паузе ћу опет играти тамо, због чега сам веома узбуђен. Не знам шта би могло да се деси у наредних пар дана, па да то не остварим. Опрезан сам, али верујем да ће све бити у реду и да ћу се на Вимблдону борити за трофеј, рекао је Надал, који је у току дана тренирао на травнатој подлози у Мајорки.

Шпанац је додао да осећа бол, али да више не храмље.

Био сам два пута у Барселони, где није одрађено све 100 одсто одмах, али промене су приметне. Некако се смањио бол у зглобовима који ми је правио проблем. Осећам то, понекад је бол присутан, понекад и не, али сам срећан. Већ недељу дана не храмљем, тако да напредује све у добром правцу, изјавио је популарни Бик са Мајорке.

Пре свега неколико дана Шпанац је на третмане повређеног стопала дошао на штакама, што је подгрејало сумње тениске јавносто да је у лечењу стопала користио недозвољена средства.

Вимблдон почиње за 10 дана, 27. јуна, а трајаће до 10. јула.

Титулу брани најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

Рафаел Надал освојио је прва два гренд слема у сезони - Аустралијан опен и Ролан Гарос и стекао два гренд слем трофеја више (22) у односу на Ђоковића и Роџера Федерера који имају по 20.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести