Тенис Аустралија: Увек постоје лекције које треба да се науче

МЕЛБУРН: Тенис Аустралија издао је саопштење два дана након што је најбољи тенисер Новак Ђоковић изгубио правни спор против укидања визе, у којем се наводи да ће цела сага бити предмет ревизије након завршетка Аустралијан опена.
tenis
Фото: pixabay.com

Одлуком федералног суда Ђоковић је у недељу депортован из државе и јуче се вратио у Србију.

"Свесни смо да су недавни догађаји били значајна дистракција за све и дубоко жалимо због утицаја који је имао на све играче.Увек постоје лекције које треба научити, а ми ћемо размотрити све аспекте наше припреме и имплементације да бисмо информисали о нашем планирању. Тај процес увек почиње када шампиони Аустралијан опена подигну своје трофеје", наводи се у саопштењу.

Тенис Аустралија и држава Викторија одобриле су Ђоковићу медицинско изузеће од строгих правила вакцинације против корона вируса због чињенице да је био позитиван на корона вирус прошлог месеца.

"Желимо јасно да поручимо да поштујемо одлуке министра за имиграције и Федералног суда. АО 2022 је сада почео и наш приоритет је одувек био да омогућимо најбоље искуство за све учеснике. Тенис Аустралија је уско радила и са Федералним судом и са Викторијанском владом током прошле године како би организовали да све буде безбедно за играче, стручни штаб и навијаче што се тиче короне", истиче се у саопштењу.

Гранични званичници су одбили изузеће и укинули му визу након што је Ђоковић стигао у Аустралију касно 5. јануара, што је изазвало сагу од 11 дана, која је укључивала два судска рочишта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести