Тенисери Србије против Шпаније у Дејвис купу (16)

Те­ни­ска ре­пре­зен­та­ци­ја Ср­би­је да­нас од 16 ча­со­ва про­тив Шпа­ни­је за­по­чи­ње уче­шће у груп­ној фа­зи Деј­вис ку­па у Ва­лен­си­ји. На­ши те­ни­се­ри су се прет­ход­но три да­на при­пре­ма­ли за по­че­так так­ми­че­ња, а ка­ко ка­же се­лек­тор Вик­тор Тро­иц­ки, ње­го­ви иза­бра­ни­ци су вр­ло озбиљ­но схва­ти­ли пред­сто­је­ће иза­зо­ве.
1
Фото: ТСС

– Мом­ци су сјај­но тре­ни­ра­ли, ат­мос­фе­ра у ти­му је од­лич­на, спрем­ни до­че­ку­је­мо меч про­тив Шпа­на­ца ко­ји ће нам би­ти нај­ве­ро­ват­ни­је нај­те­жи про­тив­ник у гру­пи. Ни­смо си­гур­ни да ли ће Ал­ка­раз би­ти на те­ре­ну про­тив нас, али наш циљ је исти, же­ли­мо да до­ђе­мо до по­бе­де, ве­ру­јем у свој тим и мом­ке ко­ји ће игра­ти – ре­као је Тро­иц­ки.

Осим Шпа­ни­је, ри­вал Ср­би­је у окви­ру Б гру­пе би­ће Ју­жна Ко­ре­ја, са ко­јом на­ша се­лек­ци­ја игра су­тра, по­том и Ка­на­да 17. сеп­тем­бра. Пла­сман у но­ка­ут фа­зу так­ми­че­ња обез­бе­ди­ће по два нај­бо­ља ти­ма из сва­ке гру­пе. Уко­ли­ко бу­де пр­ва, Ср­би­ја ће у че­тврт­фи­на­лу игра­ти про­тив дру­го­пла­си­ра­не еки­пе у гру­пи А. Уко­ли­ко Ср­би­ја обез­бе­ди дру­го ме­сто у Гру­пи Б у че­тврт­фи­на­лу игра­ће про­тив пр­во­пла­си­ра­не се­лек­ци­је у Гру­пи Ц.

За­вр­шна фа­за Деј­вис ку­па за­ка­за­на је за пе­риод од 21. до 27. но­вем­бра у Ма­ла­ги.

Ср­би­ју пред­ста­вља­ју Ми­о­мир Кец­ма­но­вић, Фи­лип Кра­ји­но­вић, Ла­сло Ђе­ре, Ду­шан Ла­јо­вић и Ни­ко­ла Ћа­ћић, на че­лу са се­лек­то­ром Вик­то­ром Тро­иц­ким.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести