Тим: Ђоковић није прекршио нити један закон

БЕЧ: Трећи тенисер света Аустријанац Доминик Тим рекао је да не разуме критике на рачун првог рекета света Новака Ђоковића јер није прекршио нити један закон.
dominik tim, Tanjug/AP
Фото: Tanjug
Тим је у интервјуу "Тироле Тагесцајтунг“, рекао да не разуме што толико њих напада Ђоковића због "Адриа тура“.
 
"Он није прекршио нити један закон. То мора бити јасно речено“, подвукао је он.
 
Тим је казао да не разуме критику на учеснике тог турнира.
 
"Био сам сада у Ници, видео слике из других градова. И тамо није било другачије него на турниру у Београду. А онда тако ударати по Ðоковићу? То ми је прејефтино“, нагласио је он.
 
Казао је да му се не свиђа ни како људи критикују немачког тенисера Александера Зверева.
 
"Њега третирају као да је основац, али он је човек од 23 године. Јасно је да је направио грешку, али не разумем зашто се сви мешају“, нагласио је Тим.
 
Говорећи о предстојећим међународним турнирима казао је да ће морати да жртвује један од два турнира - Френч Опен и УС Опен.
 
"Мислим да је кул што се Френш опен одржава. Али проблем јер што између УС Опен-а и Френч Опена постоји размак од само две недеље, што чини готово немогућим стићи далеко у оба турнира. Ако будем добро играо УС Опен онда ће бити јако тешко на Френч Опену. У Њујорку рано испасти било би боље за Париз. Морам један од та два Гренд Слема жртвовати. Таква је ситуација“, објаснио је он.
 
Што се АТП турнира у Вашингтону тиче, казао је да је „екстремно климаво“ око тог такмичења.
 
"У САД екстрекно расте број заражених, и сада је позитивно тестиран и тенисер Франсес Тиафое. А и несигурно је да ли ће УС Опен бити одржан. У супротном то би био старт у нормалност“, закључио је Тим.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести