Удовичић у Краљеву обишао спортске објекте и КК Слога

КРАЉЕВО: Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас у Краљеву радове на реконструкцији Атлетског стадиона, као и фискултурне сале у Основној школи "Живан Маричић", а посетио је и Кошаркашки клуб "Слога", коме је донирана спортска опрема.
1
Фото: Tanjug

Удовичић је навео да ће Краљевчани имати прилику да уживају у новим теренима, теретанама на отвореном и додао да ће 411 основаца у насељу Жича у септембру добити потпуно нови изглед фискултурне сале.

"Омогућићемо деци и локалним клубовима да користећи салу имају боље услове за напредак у свом раду и зато ће још једна школа добити најмодернију фискултурну салу, по свим стандардима, пре свега безбедносним", рекао је Удовичић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић истакао је да је Град уложио средства за изградњу темеља сале у износу од 3,6 милиона динара, а да је Министарство омладине и спорта обезбедило чак 45 милиона динара.

Подвукао је одличну сарадњу са Министарством и додао да су се у протекле четири године реализовала три значајна пројекта, од изградње подтрибинског простора у новој Хали спортова до изградње две теретане на отвореном са трим стазама.

Удовичић је навео да је пре пет година једино Сремска Митровица могла да буде домаћин националног првенства у атлетици, а да сада већ 10 градова има најмодерније стадионе за атлетику.

"Краљево ће моћи да уђе у круг градова у којима ће спортисти имати најбоље могуће услове", истакао је министар.

Он је најавио и да ће у наредних годину дана сви терени имати изливен тартан, биће обезбеђени и нови спортски реквизити и опрема и додао да ће спортско- рекреативни центар Ибар добити нови изглед који ће омогућити да, како каже, Краљево буде регионални центар спорта.

У наредним годинама, очекују се додатни радови, а Удовичић каже да ће до краја 2025. године Краљево имати и реконструисан градски стадион, фудбалски стадион и затворени базен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести