Крушевац: Удовичић и Кокеза отворили реконструисани стадион

КРУШЕВАЦ: Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, председник Фудбалског савеза Србије Мирослав Кокеза и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић отворили су реконструисани стадион ФК "Борац“ у Крушевцу, који је саграђен 1917. године, али је током поплава 2014. године поплављен и оштећен.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Стадион "Бела боца“ у насељу Бивоље реконструисан је средствима локалне самоуправе, а вештачку траву поклонио је Фудбалски савез Србије, који је поклонио и опрему за 92 фудбалска клуба Расинског округа.

Отварању су присуствовали и потпредседник ФСС-а Марко Пантелић, тренери фудбалских клубова Црвене звезде и Партизана Дејан Станковић и Сава Милошевић, као и директор БИА Братислав Гашић.

Министар Удовичић подсетио је да су се пре годину дана уверили у како лошем стању је био тај стадион и представљао синоним за неуспех и пораз, а данас, када је у потпуности реконструисан и сређен, представља показатељ колико је неопходно поправити и направити спортску инфраструктуру и синомим за победу и успех.

И због тога можемо данас да кажемо да смо добар тим и да смо заједно урадили нешто добро, не само за спорт и фудбал већ и за све грађане Крушевца, и када кажем један тим, мислим на локалну самоуправу, на Фудбалски савез Србије, Фудбалски савез Расинског округа и Републику и мислим да смо као један тим доказали да заједно можемо да урадимо много, казао је Удовичић.

Важно је да са оваквог места крећу будући шампиони, казао је Удовичић и изразио очекивање да са тог стадиона Србија добије будуће шампионе, као и да ће на том стадиону своје прве спортске кораке начинити не само будући репрезенти ФС С-а и репрезентације на највећим међународним такмичењима, већ и освајачи највећих одличја.

Захвалио је градоначелници Крушевца која је ставила у први план однос према младима и спорту, не само кроз финансије коју се опредељење кроз буџет већ и кроз инфраструктурне објекте.

Посебну захвалност министар је упутио председнику ФСС-а Мирославу Кокези који је, како је навео, у свом мандату показао да се фудбал вратио на старе стазе, постигао успехе којима земља може да се поноси и похвали.

Када погледате у последње четири године, наши фудбалери, заједно са Савезом вратили су се на стару славу и учешћем на Светском првенству, али и освајањем Светског и Европског јуниорског првенства, навео је Удовичић.

Како је навео, у спорту је све једноставно и транспарентно, односно постоји резултат који показује да ли сте победили или изгубили.

Данас можемо с поносом да кажемо да је наш резултат на семафору позитиван, али морамо да нагласимо да се не задовољавамо са оним што смо урадили. Сваки пораз и победа мора да се заборави у једном дану и да се окренемо новим изазовима и утакмицама, казао је Удовичић.

Сматра да се у наредном периоду мора радити јаче, боље и пожртвованије да би сви грађани имали боље услове и и на тај начин поспешили да млади остају у својим срединама и да имају једнаке услове за развијање у својим градовима

Председник ФСС-а Кокеза навео је да се у Крушевцу, када је у питању спорт уопште, али и фудбал, доста тога дешава у последње време и казао да је реконструисани стадион само део онога што ће се у том граду урадити убудуће.

Како је навео, с председником Расинског округа, градоначелницом Крушевца и министром Удовичићем договорено је да Фудбалски савез Србије до краја године поклони један фудбалски терен са вештачком травом граду Крушевцу.

Истиче да је битно да сви заједно - Министарство, локална самоуправа, држава, пораде на томе да се на квалитетан и добар начин заврши реконструкција градског стадиона у Крушевцу, као и да се нађе начин да у будућности Крушевац добије свог представника - ФК Напредак, у међународним такмичењима.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да је данас Крушевац добио један велелепни терен за фудбал.
Данас су сви дечаци и девојчице који воле овај спорт пресрећни, а најсрећнији су мештани Бивоља и ФК ''Борац'' који постоји преко 100 година. Ово представља прилику да децу окренемо спорту, да од најмлађих ногу крену да тренирају, да се активно баве спортом, да тренирају фудбал као један од спортова који деца обично прво почну да играју с лоптом, казала је Палуровићева.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести