Украјинац Вихрист победник "Златне рукавице"

ПАНЧЕВО: Украјински боксер Виктор Вихрист победник је 62. "Златне рукавице", која је вечерас спектакуларним финалним борбама завршена у Панчеву.
1
Фото: Tanjug

Вихрист, актуелни шампион Европе, у финалу категорије 91+кг савладао је прошлогодишњег победника и капитена репрезентације Србије Владана Бабића.

Украјина је и најбољи тим са шест боксера у финалу.

Српски боксер Дејан Дашић и Молдавац Андреј Време проглашени су за најборбенији пар, а Украјинац Виктор Петров за најбољег техничара турнира.

Награду за медијски допринос боксу добио је уредник спортске рубрике Курира Горан Анђелковић, док су за промоцију бокса нагређени први човек компаније "Ашецо" Игор Брнабић и град Панчево.

Жири су чиниле легенде југословенског бокса: Мирко Пузовић, Драгомир Вујковић, Аце Русевски, Миливој Лабудовић, Тадија Качар, Фазлија Шаћировић и Миодраг Перуновић

Покровитељ престижног турнира био је град Панчево, а за трофеј се борило 97 боксера из 21 државе.

"Златна рукавица" ове године била је посебно важна за боксере са европске сцене, јер представља најважнији контроли турнир за све боксере са Старог континента уочи квалификација за Олимпијске игре, које ће бити одржане у Лондону, крајем марта 2020.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести