ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА Четврти куп ватерполисткињама Војводине

Ватерполисткиње Војводине су по четврти пут узастопно освојиле Куп Србије. На базену Слана Бара победиле су београдску Црвену звезду са 11:9.
1
Фото: Ф. Бакић

У прве две четвртине водила се егал борба у базену. Звезда је два пута у првој деоници водила са један разлике, али је Војводина успела да преокрене на 3:2, међутим до краја овог перода игре Звезда је изједначила (3:3).

И у другој четвртини иста слика. Војводина је водила, а Звезда стизала до изједначења. На оба гола брилјирале су голманке Николина Травар и Стела Радојчић.

На велики одмор отишло се са егал резултатом од 5:5.  Тек у трећој деоници Војводина је први пут успела да се одлепи на два разлике и то на 8:6 на мање од минут пре краја овог периода игре. Испоставило се да је управо то био преломни тренутак, јер су Новосађанке до краја утакмице успеле да сачувају предност и да је чак и увећају. Звезда је покушала да припрети, смањила на 8:7, али то је било све. У последњој деоници Београђанске нису имале снаге да се врате, па је Војводина заслужено стигла до још једног трофеја.

Медаље и пехар играчицама Војводине предао је председник ВСС Виктор Јеленић, сребрне медаље су добиле играчице Црвене звезде.

Г. Маленовић

Црвена звездаВојводина 9:11 (3:3, 2:2, 2:4, 2:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 300. Судије: Раковић-Крстоношић (Београд) и Пиљић (Нови Сад).  Играч више: Црвена звезда 9 (5), Војводина 3 (1).  Петерци: Црвена звезда 3 (3), Војводина 2 (2) .

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић 1, Лујић 1, Лукић 1, Јашченко, Радоњић, Меса 3, Илић 2, Миленковић, Дамјановић, Радојчић.

ВОЈВОДИНА:Травар, Швец 1,Спасојевић, Фоноти 1, Трмчић, Амлијева 2, Пејић, Попов 1, Савченко 3, Дамјановић 2, Хамзајева 1, Моћан 1, Андрић, Ћорда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести