СУТРА У НОВОМ САДУ ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Воша брани трофеј

Финале Купа Србије за ватерполисткиње одржаће се сутра на базену Слана бара у Новом Саду од 21 час. Актери су, бранилац трофеја, Војводина и Црвена звезда.
s
Фото: Ватерполисткиње Војводине, фото: Ф: Бакић

Ове две екипе последњих неколико година играју сва финала домаћих такмичења, а до сада су више успеха имале Новосађанке, које су троструке државне првакиње и троструке освајачице Купа Србије.

На квалификационом турниру одржаном недељу дана раније, такође у Новом Саду, највише су, опет, показала ова два тима. Црвена звезда је забележила свих пет победа, а Војводина четири. Управо су изабранице Слађане Дрезгић једини пораз претрпела од Црвене звезде у веома узбудљовој и неизвесној утакмици са много голова (19:18). Но, Војводина је тада играла знатно ослабљена, без капитена голмана Николине Травар, те битног шрафа у новосадској машини - Лолите Авдић. Зато и сутра треба очекивати још један занимљив окршај две најбоље српске ватерполо екипе у женској конкуренцији.

Слађана Дрезгић, тренер Војводине је истакла да није задовољна што се финале игра тако касно, али да ће она и девојке дати све од себе како би освојиле још један пехар. Такође, је истакла и да би нешто требало променити у систему такмичења код девојака, јер постоје велике празнине између надметања.

- После квалификационог турнира Челенџер купа нисмо играли две недеље, па смо одиграли пет јаких мечева на квалификационом турниру за финале Купа Србије и сада имамо финале. Мислим да је недељу дана мало да се екипе опораве после јаког турнира. Али, четврти пут за редом смо у финалу Купа Србије и четврти пут ћемо играти са Звездом. Не волим уанперд никада ништа да најављујем, јер једноставно не знаш шта све може да се деси. Ми ћемо се, сваккао борити, као и увек, јер вољу и жељу имамо. Али, ово је спорт, па видећемо како ће бити. Играмо код куће, не знам да ли сам одушевлљена или не. До сада сам увек годворила да волим да играм финала у Београду, јер смо некако биле фокусираније. Како ће сада бити не знам, а још играмо и у недељу касно увече, што ми се не свиђа, јер не знам како ће се то одразити на екипу - казала је Дрезгићева

Из Ватерполо клуба Војводина позивају навијаче да дођу у што већем броју и подрже девојке да дођу до још једног важног трофеја, за клуб који баштини богату традицију.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести