Дарко Удовичић: Србија се опет показала у сјајном светлу

После фантастичне организације Европског првенства 2016 за сениоре, Дарко Удовичић са својим тимом беспрекорно је одрадио организацију још једног великог ватерполо такмичења у престоници Србије - Светског првенства за јуниоре.
darko udovicic, vss
Фото: Дарко Удовичић, фото: Ватерполо савез Србије

Први оперативац у изузетно обимном послу оправдао је указано поверење па је из Београда у свет послата фантастична слика. Похвале стижу са свих страна, а Удовичић скромно сумира све оно што се протеклих десетак дана дана дешавало на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић"

„Утисци су још увек свежи, али мислим да сви заједно треба да будемо поносни на организацију још једног великог ватерполо такмичења у Београду“, рекао је Дарко Удовичић за сајт Ватреполо савеза Србије.

Он је истакао да се Србија поново показала у сјајном светлу.

„Ми смо по ко зна који пут оправдали епитет изванредних домаћина, али смо се сад већ по традицији доказали и као одлични организатори. Разлог више за задовољство је чињеница да је репрезентација Србије остварила успех освајањем бронзане медаље. Честитам свим и играчима и стручном штабу на освојеном одличју, јер је јако важно што је настављен континуитет освајања медаља на великим такмичењима. То је велики залог за будућност и показатељ да је ватерполо и даље национални спот број један када је Србија у питању“, констатовао је Удовичић.

Организатори су били суочени са бројним проблемима искључиво због неповољних временских прилика, па је такмичење у неколико наврата морало да буде пресељено са отвореног на затворени базен СЦ "Милан Гале Мушкатировић":

„На то једноставно нисмо могли да утичемо, али са наше стране смо учинили све да нас то не поремети ни на који начин. Мислим да смо у датим околностима заиста дали максимум и признање за то су нам одали и челници ФИНА. Урађен је заиста велики посао и зато желим да се захвалим целом тиму Ватерполо савеза Србије који је учествовао на реализацији овог пројекта. Такође, захвалност дугујемо Министарству омладине и спорта, граду Београду и градском секретаријату за спорт и омладину, али и свим донаторима и спонзорима који су помогли да овај планетарни шампионат протекне на овако високом нивоу. Угостили смо 20 репрезентација које су из Београда понеле лепе успомене. Одиграно је укупно 72 утакмице, све су преношене директно путем лајв стрима на фејсбук страници Ватерполо савеза и мислим да смо на прави начин промовисали ватерполо као спорт“, са поносом је истакао Удовичић.

У одлучујућим утакмицама за пласман тражила се карта више.

„Морам да признам да смо пријатно изненађени и бројем публике које пратила мечеве, нарочито у завршној фази шампионата. Навијачи заиста заслужују све похвале. Услови су заиста било тешки, велике врућине али и свежије време праћено непогодама. Међутим, њихова бројност показала да Београд заиста воли ватерполо што нам је посено драго, али у неку руку и ставка која обавезује да и у будућности приређујемо овакве и сличне манифестације“, казао је Удовичић.

Посебна прича у организацији овако великих такмичења припада волонтерима.

„Без њих заиста не би било могуће све спровести у дело. У организацији је учествовало 50 волонтера, велики део њих је учествовао и у организацији Европског првенства за сениоре у Београду 2016. За њих једноставно не постоји тежак задатак и необављен посао. Чињеница да су они своје слободно време поклонили организацији једно оваквог догађаја довољно говори о каквим младима људима је реч и они свакако заслужују дивљење“, констатовао је Удовичић.

За њега и његов тим нема предаха, јер од 20. до 27. августа у Новом Саду предстоји Европско првенство за кадеткиње.

„Потрудићемо се да организационо будемо једнако успешни као и у Београду, а надамо се да ће нас и наше девојке обрадовати добрим резултатима“, закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести