Делфини се поиграли са Грцима

Ватерполисти Србије директно су се пласирали у Четвртфинале светског првенства у Будимпешти, пошто су савладали Грчку резултатом 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2).
vaterpolo
Фото: EPA/Szilard Koszticsak

Ривал 25.јуна биће победник дуела осмине финала А2-Б3 највероватније Аустралија - Канада. Како год Србији то није много битно, јер квалитет је такав да је полуфинале близу.

Сусрет са Грцима имао је два дела. Први до полувремена у којем је ривал подсетио на сусрет у Рију. Шта више средином друге четвртине Грци су водили 3:2 али су у наредна три минута примили три гола. Полувреме и вођство Србије 5:4, наговештавало је узбудљив наставак.

Од тога није било ништа. У наредних 16 минута играо је само наш тим. Сјајно у одбрани, ефикасно и атрактивно у нападу. Грци су постигли само два гола из петерца преко Фунтулиса. На другој страни ређали су се прецизни ударци Јакшића, Пијетловића, Митровића, Ранђеловића, Филиповића и Алексића.

Милан Алексић је смирено констатовао:

- Испунили смо први циљ на првенству. Тежак је био почетак, али у друге две четвртине пливачки нису могли да нас прате. Дигли смо се и сигурно победили. Сада имамо времена за одмором довољно да што спремније дочекамо наставак такмичења.

Немања Убовић:

- Требало нам је доста да их сломимо. Показали су да су тврда екипа. Најважније је да смо били смирени, чекали свој моменат и остало сте видели. Драго ми је због првог места у грипу јер нам је одмор више него потребан. За сада све по плану, остале су још три утакмице 

Бане Митровић:

- Прво полувреме је било теже и интензивније. Имали смо тешкоће, не због наше лоше игре већ због њиховог неспорног квалитета. Очекивали смо такав  меч. Када смо преузели котнролу и ствари су дошле на своје место. Лагано смо одиграли до краја. Последња два дана су били напорни, играло се по великом сунцу, уморили се. Ова три дана пауза су нам добро дошла

Никола Јакшић:

- И раније сам гвоорио да из меча у меч дижемо форму. Није лако победити Грке 11:6. Предстоје нам наредне утакмице, најважније и сигуран сам да ћемо се спремити. Што се времена тиче није било страшно као у Рију када смо играли у девет ујутру. Сада ћемо играти бољим терминима али је најважније да наша форма иде узлазном линијом.

Србија - Грчка 11:6 (2:1,3:3,3:0, 3:2)

БУДИМПЕШТА: Базен Алфред Хајош, гледалаца: 2.000, судије: Молнар (Мађарска), Ом (Немачка). Играч више: Србија 7 (5), Грчка 8 (2). Петерци: Грчка 2 (2).

Србија: Г.Пијетловић, Мандић 2, В. Рашовић, Ранђеловић 1, Ћук, Д.Пијетловић 1, Убовић, Алексић 1, Јакшић 1, Филиповић 3, Прлаиновић 1, С.Митровић 1, Б.Митровић.

Грчка: Флегас, Генидунас 1, Делакас 2, Дервишис, Фунтулис 2,Капотис, Понтиекас, Арфиропулос, Мурикис 1, Коломвос, Гунас, Влахопулос, Зердевас. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести