Европско првенство у ватерполу: "Делфини" и Мађари за лидерско место у групи

Ватерполисти Србије лако су у првом колу Д групе на Европско првенству у Сплиту надиграли дебитанта, екипу Израела са 18:3, а вечерас ће у дербију снаге одмерити са Мађарима од 19 часова.
1
Фото: ВСС

Биће ово одлучујућа утакмица првог дела шампионата, а победник ће изборити прво место у групи, које воид директно у четвртфинале. И Србија и Мађарска жељне су да поправе утисак са Светског првенства у Будимпешти и обе екипе играју у измењеном саставу у односу на то такмичење. 

Селектор “делфина” Дејан Савић рекао је да је у првом сусрету против Израела остварен циљ и да се екипа одмах окренула сусрету са Мађарима.

– Ова утакмица ће одлучити директног четвртфиналисту. Нема прогнозе, биће неизвесно до последњег минута. Ипак без обзира на резултат тај сусрет није бити или не бити – рекао је Савић.

Марко Радуловић је одлично одиграо у утакмици са Израелом и постигао четири поготка.

– У дуелу са Израелцима смо се базирали на одбрану, па су три гола која смо примили добар учинак. Добро је функционисао и напад. Сада нам предстоји утакмица са Мађарима, веома је важна и у њој неће бити калкулација – истакао је Радуловић.

Радомир Драшовић је пре доласка у Нови Београд играо у Солноку и добро познаје играче ривала.

– Селектор Варга у Ференцварошу гаји агресивну игру, много контакта, упливавања. Биће то по моделу Ференцвароша. Заланки је прва виолина. Верујем да знамо шта треба, оптимисти смо и желимо да из утакмице у утакмицу напредујемо – казао је Драшовић.

Голман Лазар Добожанов истиче:

– Њихов највећи мотив је да се у новом саставу представе на тај начин да се заборави неуспех у Будимпешти. Имамо наше адуте, знамо кога треба да зауставимо. Атмосфера је одлична и оптимистички очекујемо дуел.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести