Филиповић, Прлаиновић и Мандић пред Хрвате: Одбрана је кључ

БАРСЕЛОНА: Српски ватерполо репрезентативци Филип Филиповић, Андрија Прилаиновић и Душан Мандић истакли су да полуфинале Европског првенства са Хрватском чекају са доста мотива и да се не обазиру на чињеницу да је противник славио у три претходна дуела.
vaterpolisti srbije, vss
Фото: VSS

Олимпијски и европски шампион има бољи међусобни скор од светског првака Хрватске 13:10, али је велики ривал био бољи у последња три на шампионату света у Будимпешти и у мечевима Европа купа у Сплиту и Ријеци.

"Не треба да се обазиремо на сусрет са Мађарима, иако је то на моменте моћно изгледало, чека нас велики посао у полуфиналу. Зато заборављамо Мађаре и гледамо Хрвате. Они су екипа која уз нас стално стиже до постоља. Светски су прваци, фаворити су увек на такмичењу и знамо какав им је квалитет, али и они знају нас, тако да већих изненађења неће бити", рекао је Филиповић.

Капитен Србије истиче да ће одлучити већа жеља и агресивност, уз дозу среће.

Фото: Filip Filipović, foto: VSS (Marcel ter Bals)

"Три узастопне победе њима дају наду да могу поново да славе. И ми смо свесни да све може да се догоди. Али када изгубите од некога два, три пута онда пресавијете табак, видите шта није ваљало и пробате да поправите. Мислим да сада више желимо победу".

Његов саиграч Душан Мандић признао је да је дуел са Мађарском исцрпио екипу и да ће вероватно истрајнији да слави.

Фото: Dušan Mandić, foto: VSS (Marcel ter Bals)

"Њихови центри и транзиција у нападу обезбеђује им доста искључења. Знамо то добро, али имамо и ми адуте. Биће то спектакл, уживање за играче и гледаоце. Сећам се Будимпеште (полуфинале прошле године прим. аут) где је нама пала одбрана. Никад није била лошија. Она је кључ свега", навео је Мандић, вероватно најбољи појединац финала те две селекције на Олимпијским играма у Рију у победи Србије 11:7.

Андрија Прлаиновић је истакао да би било добро када би екипа поновила одбрану као са Мађарима.

Фото: Andrija Prlainović, foto: VSS (Marcel ter Bals)

„Тако би добили самопоуздање за игру у нападу. Ту бих волео више голова из игре, а не само као са играчем више. Много би нам то значило у игри. Немамо проблем са психологијом због њихове три победе. То је полуфинална утакмица са једним јаким противником, имаћемо огромну мотивацију да одемо у финале. Повреда је прошлост, а да ли је форма права видећемо у полуфиналу, али битно је да као екипа будемо у форми“, рекао је Прлаиновић.

Гојко Пијетловић је додао:

„Биће тешко као и увек, отворена мушка борба. Кажемо месо у месо. Доста зависи како почне утакмица, и како ће одбране да реагују. Оне су одличне на обе стране, голмани, бекови, центри такође. Биће неизвесно до краја. Хладна глава и мирноћа одлучују. Потребна је и ментална снага. Не бих се обазирао на последње утакмице. Мушки су одиграли у Будимпешти, а Ријека и Сплит су били припрема за оно што следи. По играма дижемо форму и верујем да ћемо бити прави кад треба“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести