Финални турнир Европа купа: Србија без полуфинала

Поклекли су ватерполисти Србије на почетку финалног турнира Европа купа у Загребу и поразом од Шпаније остали су без полуфинала.
pijetlovic, epa
Фото: Duško Pijetlović, foto: EPA (Hannibal)

У репризи финала Европског првенства Шпанци су били изузетно мотивисани да се реванширају нашем тиму за тај пораз. Наши репрезентативци у већем делу утакмице нису могли да парирају расположеном ривалу, јер им доста ствари није полазило за руком. Од средине прве четвртине били су у заостатку, губили и са четири разлике, да би се на минут и по до краја приближили Шпанији на 13:12, али су потом пропустили пар шанси за изједначење. Заслужено су Шпанци славили и играће у полуфиналу.

Није добро функционисала наша одбрана, што је противник и те како знао да искористи. Головима Пијетловића на почетку чинило се да је Србија на добром путу да меч држи у егалу, јер се и очекивао неизвестан дуел. Пропусти у одбрани и неефикасан напад узели су свој данак, па су Шпанци преокренули и стигли на два гола вишка – 5:3. Наговестили су „делфини“ повратак када је Мандић погодио за 5:4, али је противник врло брзо стекао разлику од плус три – 8:5, којом се отишло на полувреме. И у наставку су исти ритам држали Шпанци, повећали су предност на 10:6. После 13:9 за Шпанце, уследила је серија нашег тима преко Прлаиновића и Мандића, али управо је Прлаиновић на крају био неуспешан у пар прилика, па и у последњем нападу, па је Шпанија заслужено славила.

К. Б.

ШпанијаСрбија 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3)

 ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 300, судије: Зварт (Холандија), Наумов (Русија). Петерци: Шпанија 4 (4). Играч више: Шпанија 11 (6), Србија 14 (6).

ШПАНИЈА: Лопез, Мунариз 5, Ортега, Дел Торо, Макаро 1, Карне, Перикас, Миранда 1, Компете 2, Пероне 1, Маларач 2, Бустос 1, Лорио. Селектор: Мартин.

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 3, В. Рашовић 2, Ранђеловић, Ћук, Пијетловић 2, Лазић 1, Алексић, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 2, С. Рашовић, Митровић. Селектор: Савић.

Савић: Својом муком смо се исцрпели

По завршетку сусрета Душко Пијетловић је рекао да је екипа била превише опуштена.

„Можда подсвесно јер смо већ на финалном турниру Светске лиге. Они су своје прилике искористили, ни смо и то је уз њихов бољи улазак решило меч“, казао је Пијетловић.

Душан Мандић је истакао да екипа не може да буде задовољна игром, пре свега у одбрани.

„Није ово трагичан пораз јер смо учесници турнира у Београду али је добра опомена. Морамо да се освежимо, ресетујемо наш адут јеувек била одбрана. Када почнемо да играмо одбрану и резултати ће бити бољи“, рекао је Мандић.

Капитен Филип Филиповић се сложио.

„Одбрана је била слабија, ако гледамо нова правила, Имали смо проблеме са тим убачајима у простор где су нам суђени петерци. Они су то искористии на најбољи могући начин. Није то једини разлог. Пораз треба прихватити на најбољи могући начин, Остају још две утакмице, не најјаче на жалост, али и то морамо да искористимо. Можда је то у овом тренуткушто се тиче физичке снаге наш ниво“, истакао је Филиповић.

Селектор Дејан Савић је рекао да су Шпанци раширили наш тим у прве две четвртине и да је екипа тада схватила шта се дешава.

„Давали су голове са играчем више. Наша реализација није била добра. Грешке су биле евидентне, али нисмо одустајали ни код 13:9. Могли смо на крају да изједначимо што не би било реално, својом муком смо се исцрпели“, казао је Савић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести