Ватерполисти Војводине изгорели у (пре)великој жељи

Ватерполисти Војводине одиграли су у другој утакмици баража за попуну Регионалне А1 лиге нерешено са ПОШК-ом у свом базену (6:6), али то није било довољно да остану у елити, јер су у првом мечу у Сплиту поражени са 9:6.
Marko Trkulja šutira na gol POŠK-a, Foto: F. Bakić
Фото: Dnevnik.rs

Млади тим Новосађана изгорео је у (пре)великој жељи и није показао најбоље лице онда када је то било и најпотребније. Тренер Новосађана Владимир Цукић је после изузетно тврде и тешке утакмице истакао да, пошто није изборен опстанак у А1 лиги, самим тим нису испуњени ни клупски циљеви.

- Очигледно је био јак ментални притисак на младе играче, јер смо у физичком и пливачком делу доминирали. Имали смо константно у контранападу играча више, али младост је учинила своје, баш сада када је било најпотребније да покажемо вредност. Не могу ништа да замерим екипи. Мало нам је недостајало да се у првој и другој четвртини отворимо, као што се то десило у четвртој. Жао нам је, али морамо даље – рекао је Цукић.

Изгледа да је пораз у првој утакмици створио додатни притисак.

- Та три минута лошије игре у Сплиту скупо су нас коштали. Али, шта је - ту је, окрећемо се Суперлиги, јер већ у суботу у првом колу играмо са Ваљевом у свом базену. Биће мали психички пад због неизбореног опстанка у А1 Регионалној лиги, али млади играчи не смеју да жале. У доброј смо стартној позицији због победе над Партизаном коју смо остварили у Регионалној лиги. Пред нама су два месеца напорног рада и гледаћемо да искористимо тријумф над црно-белима – додао је Цукић.

Марко Тркуља био је најефикаснији играч Војводине у другом сусрету баража против ПОШК-а, постигавши три гола. Он сматра да је донекле шанса за опстанак изгубљена још у Сплиту.

- Веровали смо да можемо у свом базену да преокренемо ствари, јер смо и против јачих тимова показивали добре партије ове сезоне. Али, није нам се дало или можда нисмо довољно веровали. Пораз од три гола у Сплиту значајно је допринео притиску у овој утакмици, јер је наша екипа сачињена од веома младих играча – рекао је Тркуља.

Он је додао да верује да ће ова утакмица послужити као наук за следећу сезону и да би Војводина брзо могла да се врати у елитно друштво.

- Сада се окрећемо домаћим изазовима, равноправно сви крећемо и идемо на титулу. Трофеј никада није био ближи. Верујем да можемо, само морамо што пре да се опоравимо од овог шока и да дамо све од себе – закључио је Тркуља.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести