Ин мемориам: Васа Каназир (1949–2022)

НОВИ САД: Преминуо је Васа Каназир, почасни члан Ватерполо клуба Војводина. Годинама је у клубу био као играч, генерални секретар, тренер, директор и ветеран.
sveca, pixabay.com
Фото: pixabay.com

У Војводину је дошао 1964. године и наступао за кадетску и јуниорску селекцију. У другој половини 60-их година прошлог века постао је члан и сениорског тима и заједно са саиграчима војевао ватерполо битке на чувеном Дунавцу. Постао је 70-их година незамењиви бек сениорског тима који је освојио турнир међурепубличке лиге и обезбедио место у Другој лиги СФРЈ. Од тада па до 80-их година био је стандардни члан прве екипе. Ватерполо секција се из Пливачко ватерполо клуба Војводина 1974. године издвојила у посебан клуб, а Васа Каназир је уз играчку каријеру постао и секретар клуба 1975. године.

На тој позицији се задржао све до 1980, када престаје и са играчком каријером. Тада постаје тренер сениорске екипе и са клупе је тим предводио све до 1992. године, када је именован за директора клуба. на позицији директора био је до 1995. године.

У клуб у којем је провео младост вратио се 2005. године као ветеран и члан Скупштине и уз своју вољену Војводину је остао све до смрти. За заслуге и допринос развоју ВК Војводина додељен му је статус почасног члана клуба.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести