Чувени српски фудбалер Синиша Михајловић преминуо од леукемије

БОЛОЊА: Чувени српски фудбалер и тренер Синиша Михајлоивић преминуо је данас од последица леукемије, објавила је Газета дело спорт.
r
Фото: Youtube Printscreen

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац последње две и по године лечио се од леукемије, у једном тренутку стање му је било боље, па се вратио тренерском послу у Болоњи, али болест се поново вратила и није успео да добије најважнију битку.

Михајловић је рођен 20. фебруара 1969. године у Вуковару, каријеру је почео у Борову. Наставио је каријеру у Војводини са којом је 1989. освојио титулу шампиона Југославије. 

Потом је наступао за Црвену звезду, Рому, Сампдорију, Лацио и Интер.

Са Звездом је освојио Куп шампиона и Интерконтинентални куп 1991. године.

За репрезентацију је одиграо 63 утакмице и постигао 10 голова.

Као тренер водио је Болоњу, Катанију, Фиорентину, Сампдорију, Милан, Торино и Болоњу, а био је и селектор Србије у квалификацијама за Мундијал у Бразилу.

Породица Синише Михајловића: Заувек ће остати са нама

Супруга Аријана, са децом Викторијом, Вирџинијом, Мирославом, Душаном и Николасом, нећакињом Виолантом, мајком Викторијом и братом Драженом, у тузи саопштавају неправедну и прерану смрт свог мужа, оца, узорног сина и брата - Синише Михајловића, преносе италијански медији саопштење породице Синише Михајловића.

"Један изванредан професионалац, доступан и добар према свима. Храбро се борио против страшне болести. Захваљујемо се лекарима и медицинским сестрама који су га пратили годинама, са љубављу и поштовањем, посебно др Франческа Бонифази, др Антонио Курти, проф. Алесндро Рамбалди и др Лука Марчети. Синиша ће увек остати са нама. Живимо са свом љубављу коју нам је он пружио", навели су из породице Михајловића.

Фото: Branko Lučić

Звезда о одласку Синише Михајловића: Памтићемо заувек нашег Миху

"Синиша Михајловић, међу својим звездашима био је познат као Миха. Генерације навијача су га упамтиле као великог човека, играча и пре свега господина. Задужио је велики Миха комплетну звездашку јавност оним што је урадио носећи дрес Црвене звезде, а то је освојена титула европског и светског првака", наводи се на званичном сајту Црвене звезде.

У тексту се подсећа да ће се заувек памтити слободњаци Синише Михајловића.

"Звездин бомбардер је познат и као човек који је својом левицом био страх и трепет за све голмане. Када је стигао у Црвену звезду остварио је свој дечачки сан, али и на тај начин усрећио све звездаше који су знали да се ради о играчу који је рођени победник. Једноставно било је суђено да Синиша Михајловић буде део највећих успеха у фудбалској клупској историји. И даље свим Делијама у глави одзвања 'Михајловић у средину….. Гоооол', детаљ са чувене утакмице полуфинала Купа европских шампиона, када је елиминисан минхенски Бајерн на крцатој Маракани", подсећа Црвена звезда.

ФК Партизан се опростио од Михајловића: Остали смо без великог човека

Фудбалски клуб Партизан опростио се од легендарног фудбалера Црвене звезде и репрезентативца Синише Михајловића, који је данас преминуо од последица леукемије.

"Уз велико поштовање за легенду југословенског фудбала и играча Црвене звезде, ФК Партизан изражава искрено саучешће породици и пријатељима Синише Михајловића и саосећа у тренуцима дубоког бола. Фудбалска јавност је остала без још једног великог човека и зналца", саопштили су црно-бели.

Џајић: Михо, био си вођа, хвала ти за све

Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић опростио се од Синише Михајловића речима да је отишао један од најзаслужнијих за то што су "црвено-бели" 1991. године постали шампиони Европе и света.

"Био је вођа, неко ко је на терену имао ауторитет знања, а ван њега поштовање свих, јер је чврсто стајао иза својих уверења. Један је од најзаслужнијих за то што је Звезда била првак Европе и света. Ово све изузетно емотивно доживљавам, јер сам познавао Миху од малих ногу. Памтим га као голобрадог клинца, који је имао само један фудбалски сан - да заигра за своју Црвену звезду. Хвала му за све", рекао је Џајић, а пренео је званични сајт Црвене звезде.

Милош Вучевић: Почивај у миру, добри Миха

Пријатељу, прерано и неправедно си нас напустио и отишао у вечност. Почивај у миру, добри Миха, а знај да твоје велико, лавовско срце биће звезда водиља генерацијама које долазе. Породици искрено саучешће. 

Патријарх Порфирије упутио саучешће породици

Патријарх српски Порфирије упутио је данас саучешће поводом смрти прослављеног српског фудбалера и тренера Синише Михајловића

"Са великим болом у срцу примио сам тужну вест да се данас у Господу упокојио наш прослављени фудбалски виртуоз, чаробни, темпераментни тренер многих знаменитих клубова и селектор репрезентације Србије, али пре и изнад свега, велики човек Синиша Михајловић," навео је Порфирије, а пренела Информативна служба Српске Православне Цркве.

Додао је да упућује искрено саучешће породици заједно са милионима људи на Балкану и Апенинима "којима је Синиша доносио радост" и да се моли Господу Исусу Христу "да душу његову настани тамо где нема ни туге, ни болести, ни жалости, него где је живот вечни".

"Вечан ти спомен, брате наш Синиша! Бог душу нека ти прости и подари рајско насеље," закључује се у саучешћу.

Милан Ђурић: Нови Сад ће Миху заувек носити у срцу

Последњи поздрав легенди, људини, најбољем међу најбољима.

Нови Сад ће великог Миху заувек носити у срцу, као почасног грађанина Новог Сада, великог хуманисту и доброчинитеља, и најбољег амбасадора свога града и своје Србије.

Премијерка Италије се опростила од Михајловића: Челични човек великог срца

Премијерка Италије Ђорђа Мелони опростила се од српског фудбалера и тренера Синише Михајловића, који је преминуо данас од последица леукемије.

"Борио си се као лав на терену и у животу. Био си пример и охрабривао си многе који се суочавају са болешћу. Описивали су те као челичног човека, а показао си да имаш велико срце. Био си и увек ћеш бити победник", написала је италијанска премијерка на друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести