Милојевић: Ватерполисти стигли у Београд

БЕОГРАД: Директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић изјавио је јутрос да су играчи Ватерполо клуба "Црвена звезда" стигли око 6.00 сати у Београд и да су психички узнемирени због јучерашњег напада у Сплиту.
Vaterpolisti Crvene zvezda/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Ватерполисти Црвене звезде

Како је рекао за РТС, нападнути ватерполисти су имали среће, јер су извукли живу главу и поновио да у тренутку напада никога нису провоцирали и да су обележја клуба носили испод јакни.

Говорећи о голману Александро Краљу, који се спасио скоком у море, Милојевић је рекао да је клуб уз њега, да је он врхунски спортиста и да ће и убудуће бити први голман клуба.

Он је најавио конференцију за новинаре у понедељак у 12 сати и захвалио се свима који су осудили напад.

"Овакве ситуације нас доводе у ситуацију да будемо опрезни. Не сумњамо у добронамерност других, али сви треба да се угледају на наше државне органе и нашу полицију која обезбеђује наше догађаје. Могу да се похвалим да на нашим догађајима није било инцидената. То показује какав домаћин треба да се буде", рекао је Милојевић.

Милојевић је додао и да је одлучено да се утакмица са Морнаром из Сплита одложи и да нису нарушени спортски аспекти.

Четворица ватерполиста Црвене звезде нападнута су у суботу у Сплиту пред утакмицу са Морнаром у Регионалној лиги, тројица су побегла, а један се скоком у море спасио од нападача.

Играчи су нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима.

Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице са фрактуром носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

Хрватска влада осудила напад на српске ватерполисте 

ЗАГРЕБ: Хрватска влада синоћ је најоштрије осудила хулигански напад на српске ватерполисте у Сплиту, а премијер Андреј Пленковић је о околностима овог случаја разговарао са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром.

То је за Хину изјавио портпарол владе Марко Милић, не прецизирајући међутим да је реч о српским ватерполистима.

"Влада Републике Хрватске најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту. Председник Владе током дана разговарао је о околностима случаја са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром", рекао је Милић.

Тројица српских ватерполиста из клуба Црвена звезда нападнути су у суботу нешто пре 14 сати на сплитској Риви, при чему су двојица успела да побегну, док се трећи спасио скоком у море. 

Њих су напала петорица младића, а један од ватерполиста је у том нападу лакше повређен.

Јутарњи лист објавио је раније синоћ да је очевидно да је напад на српске ватерполисте био планиран, што се, како су навели, може закључити на основу фотографије коју им је доставио читалац, који је желео да остане анониман, а на којој се види да је један од двојице усликаних нападача имао у руци телескопску палицу.

Китаровић: Хулиганство је пошаст 

ЗАГРЕБ:  Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље неприхватљиво, поручила је синоћ хрватска председника Колинда Грабар Китаровић поводом напада на ватерполисте Црвене звезде на сплитској Риви.

"Захваљујем грађанима Сплита који су данас одмах стали у одбрану тих вредности", навела је Китровићева на свом твитер налогу.

Ватерполисти Црвене звезде, који су синоћ требало да играју на Пољуду са Морнаром, нападнути су током дана у центру Сплита. 

Према наводима "Слободне Далмације", четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке са клупским обележјима, а потом насрнула на њих и почела да их туче. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести