Никола Богдановић, ватерполиста Воше: Могли боље у Регионалној лиги

НОВИ САД: Никола Богдановић је заједно са Данилом Фроловом, Драгољубом Рогачом, Александром Радановићем, Николом Бурсаћем и Николом Николовом стигао пред почетак сезоне као појачање у Ватерполо клуб Војводина.
n
Фото: Nikola Bogdanović/ Dnevnik (Filip Bakić)

Богдановић је поникао у редовима Спартака из Суботице, затим отишао у Раднички из Крагујевца, а овај 26 – годишњи бек окушао се и у иностранству у Италији, Француској, Црној Гори, Мађарској. Богдановић је највише је оправдао очекивања у Војводини, током читаве сезоне био једна од најбољих и најефикаснији у редовима Новосађана. И у завршници у дуелима са Црвеном звездом за пето место у плеј – офу био је међу најбољима и најефикаснијима.

– И пре почетка ових дуела са Црвеном звездом она су важили за фаворите за пето место, заслужено су победили у обе утакмице. Ми смо имали много кадровских проблема што се тиче играча, доста повређених и болесних. Стога мислим да је екипа пружила максимум. Честитам Црвеној звезди на победи – казао је Никола Богдановић.

Осим за пето место било је ово надметање и за место у Евро купу.

– Да, победник овог нашег дуела, значи Црвена звезда ће следеће године играти у Евро купу, а нама преостаје да резимирамо ову сезону и да се види у ком саставу ће клуб следеће године покушати да оствари бољи резултат него што је то било ове сезоне.

Војводина се ове сезоне такмичила у Суперлиги Србије, Купу Србије и А1 Регионалној лиги. У домаћим надметањима су остварени резултати који су и били планирани у складу са могућностима (шесто место у првенству, пораз у четвртфиналу Купа од Радничког), а у Регионалној лиги план је био пласман у Премијер регионалну лигу, али није остварен.

– Верујем да смо у Регионалној лиги могли боље. Свакако прво треба да се слегну утисци од ове сезоне и када се буде направио неки резиме мислим да ће остати утисак да су резултати могли да буду бољи. Конкретно ту мислим на Регионалну лигу, што се тиче домаћег првенства свих ових пет екипа које су испред нас на табели (Нови Београд, Раднички, Шабац, Партизан, Црвена звезда) имају далеко искусније играче и много веће буџете, а ми смо се трудили у складу са могућностима да се надмећемо са свима њима.

На питање шта би требало да се уради па да Војводина следеће године оствари боље резултате Никола је одгворио:

– Не знам, то бих оставио стручним људима из клуба да размишљају о томе и да донесу закључак.

А на питање да ли остаје у Воши Богдановић је кратко и дипломатски одговорио:

– Разговараћемо.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести