Почиње сезона за ватерполисте: Воша у Земун по бодове

Пред ватерполистима Војводине је потпуно другачија сезона у односу на претходну јер ће због коронавируса бити одржана само на територији Србије.
Marko Tubic
Фото: Марко Тубић, фото: Дневник

Новосађани ће се уз још девет клубова такмичити у највишем рангу, Суперлиги, за разлику од претходних година када су мегдан делили са екипама у регионалном такмичењу. Први ривал тиму Дарка Билића биће Земун, коме црвено–бели гостују од 17.45 часова на Новом Београду.

– Прошло је више од пола године од последње такмичарксе утакмице и зато су се сви зажелели играња. Почетак сезоне је битан и зато морамо да одиграмо добро. Идемо на победу и мислим да би све ван тога био неуспех – рекао је повратник у редове Војводине Марко Тркуља.

Екипа са Слане баре променила је састав у односу на прошлу сезону, стигло је седам нових играча.

– Одлично смо се уклопили и атмосфера је добра. Током сезоне ћемо ићи утакмицу по утакмицу и тренутно нам је најважнији Земун, не гледамо даље. Сматрам да смо спремнија екипа и надам се да ћемо без већих проблема доћи до бодова – поручио је Марко Тубић, који је продужио сарадњу са Новосађанима.

Биће ово заиста занимљива сезона на домаћој сцени јер су се водећи клубови појачали искусним репрезентативцима и интернационалцима, а Војводина зна где може да тражи шансу у таквој ситуацији.

– Предност бих у нашој никад јачој лиги, осим можда оне 2013. године, дао  Радничком, Шапцу, Новом Београду и Црвеној звезди. Они су три, до четири пута скупљи од нас, али новац није увек тај који одлучује, мада даје предност. Ми смо млада екипа и треба да пробамо да се дижемо из дуела у дуел, да немамо осцилација и да играмо од првог до последњег минута на истом нивоу. То нас није красило прошле сезоне, а и у припремном периоду имали смо спаринг утакмице где смо били од сјаја до очаја. Ако будемо направили равнотежу, држали исти ниво игре током целог дуела, можемо да играмо са било којом екипом од ове водеће четири, док су остале сличног квалитета – појаснио је шеф стручног штаба Војводине Дарко Билић.

К. Бугарски

Јубилеј у новембру

Председник Војводине Драган Ресановић обратио се медијима пред почетак сезоне и информисао их о стању у клубу.

– У последње време смо били у транзицији и финансијској кризи и још увек се боримо са истим проблемом. Сходно томе, смогли смо снаге да направимо прву екипу и у мушкој и женској конкуренцији које ће учествовати у највишем рангу такмичења. Захвалио бих се Граду Новом Саду који нам свих ових година пуно помаже. Сада је и 85 година постојања клуба, који је основан у новембру 1935. и у том месецу ћемо и обележити јубилеј – најавио је Ресановић.

Сутра

Бањица – Нови Београд (15)

Земун – Војводина (17.45)

Шабац – Раднички (19)

Црвена звезда – Партизан (20)

Наис – Стари Град (20)  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести