Савић: Емотиван сам човек, враћам се у мој клуб да радим

БЕОГРАД: Најбољи ватерполо тренер на свету Дејан Савић после две године вратио се и званично на клупу Црвене звезде и поручио да се радује што ће поново радити у клубу за који је емотивно везан, који га познаје и који он одлично познаје.
dejan savic, EPA/SZILARD KOSZTICSAK
Фото: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

"Као што сваки играц мора да тренира тако и сваки тренер мора да тренира. То ми је недостајало и враћам се у клуб који ме познаје и који познајем и на тај начин желим да обострано функционисемо", рекао је Савић Танјугу после званицне промоције у Спортском друштву Црвена звезда.
На питање да ли већ постоје планови за наредну сезону Савић је рекао:

"План постоји, рано је да се праве циљеви пошто се ниста не зна, од самог првенства и Јадранске лиге, па даље. План је пре свега да се стабилизује рад са млађим категоријама, да се генерацијски испрати одређени део момака, да се штручни штабови ставе у функционално стање клуба, а све остало у сустини зависи од организације", био је јасан селектор Србије.

Он је претходно на конференцији за медије објаснио да практично није ни одлазио из Звезде, јер када је пре две године напустио клуб, основни мотив био је да се максимално посвети раду са репрезентацијом са циљем да се освоји олимпијски злато у Рију.
"Рекао сма да ће освајање злата у Рију дебело да кошта српске клубове и ватерполо. Лепо је када те хвале, али када то раде превише онда треба да се запиташ да ли је то добро. У младости сам много волео да загорчавам живот свима, поготово својим родитељима, а сада највише волим да загорчавам сано себи", рекао је Савић са јасном алузијом на све проблеме који га чекају у Звезди.

На констатацију новинара да би он својим именом могао да привуче спонзоре Савић је у свом стилу рекао:
"Једино да смршам и уградим силиконе" . 
Председника ВК Црвена звезда Виктор Јеленић рекао је да је пресрећан због повратка Савића и да би сви желели да наставе тамно где су стали, пошто је са њима Звезда била првак Европе 2013, освојила Суперкуп Европе и две домаће дупле круне.

"У последње три сезоне борили смо се са свакаквим проблемима, али то је све нормално и мислим да је сада време за нови почетак, у интересу Звезде и српског ватерпола. Да бисмо одржали континуитет медаља потребни су нам јаки клубови. Зато је наша жеља да опет доводимо наше најбоље играче у Србиху и да освајамо евро трофеје".

Према његовимн речима сада није 2012. година када су у Звезди били Андрија Прлаиновић, Денис Шефик, Никола Рађен и други велики играци.
"Ми смо освојили Лигу шампиона са буџетом од 550.000 евра, што је минимум у историји, а сада се на Ф6 иде са милион. Са буџетом до 300.000 може нешто да се проба на евро сцени, да доведемо цетири-пет врхунских играца. Један такав у Про Реку зарађује 130.000 или 140.000 евра. То је за друге спортове мало, а за наше пуно", рекао је Јеленић и оценио да Звезда и даље има велики проблем са терминима у базенима, да има третман као аматерски клубови, док рецимо Партизан, Шабац, Раднички, Суботица и Ниш таквих проблема немају.

Јеленић је рекао и да је Звезда могла и претходне три године да осваја титуле, али ниеј циљ да обећава играцима једно, а после их "превари" и да би у том слуцају имала пола милиона евра дуга, а да је дуг сада "само" 180.000 евра.
"Тако ствари код нас функционишу, верујте ми, ми још дугујемо Савићу за прошли мандат, а срамота је за колико је мало пара радио, имајући у виду да он може д абира клуб или репрезентацију на свету".

Генерални секретар Спортског друштва Игор МИлојевић истакао је да, упркос свему, види светлу будућност клуба и цитирао председник Скупштине Петра Шкундрића, који је недавно рекао да клуб чине људи, врлине, љубав и ентузијамаза.
"Имамо све, а надам се да ће доћи и новац. Тренутно тренирамо на базену "Гале Мушкатировић", база нам је Завод за спорт, а милсим да ћемо и утакмица играти на Дорћолу", поричио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести