Савићев списак за СЛ, Живојиновић у тиму после пет година

БЕОГРАД:  Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је данас списак играча који ће 12. новембра у Ден Хагу играти против Холандије у првом колу овогодишње Светске лиге.
Dejan Savic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

На списку су: Гојко Пијетловић (Орадеа), Стефан Живојиновић (Олимпијакос), Душан Мандић (Про Реко), Никола Дедовић (Шпандау 04), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Душко Пијетловић (Солнок), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Барселонета), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (ОСЦ) и Стефан Митровић (Олимпијакос).

"Поново смо у саставу са најискуснијим играчима који су после освојене Светске лиге и визе за Олимпијске игре добили слободно лето. Истина Мандић, Дедовић, Ћук, Ранђеловић, Вицо и Јакшић су играли на Светском првенству. Светска лига је само једна од провера форме, прилика да се окупимо", рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије (ВС С).

После пет година у репрезентацији је поново Стефан Живојиновић, који је последњи пут бранио на Светском купу у Алматију 2014.

"Што се тиче Живојиновића могу да кажем да је један са ширег списка репрезентативаца. Имао је добру сезону, сада игра за квалитетан састав какав је Олимпијакос и рачунамо на њега", рекао је Савић.

Ватерполисти ће се окупити у Холандији 11. новембра, а трећи учесник у групи је Хрватска.

Ове године се игра једнокружно, Србија је домаћин Хрватској 29. децембра, а Хрватска селекцији Холандије у фебруару.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести