Ватерполо репрезентација Француске завршила припреме у Бечеју

БЕЧЕЈ: После три недеље пакленог рада у теретани и води легендарног олимпијског базена крај Тисе, ватерполо репрезентација Француске напустила је Бечеј.
Francuska
Фото: Dnevnik.rs

Рад се одвијао у две фазе: прво су се кући вратили млађи, чланови универзитетске селекције, која је отпутовала у Напуљ на Универзијаду, а старији су пар дана касније отпутовали на турнир у Будимпешту.

- У Будимпешти смо играли на турниру на којем су, поред Мађара и нас, учествовали Грчка и Холандија. Затим одлазимо на такмичење у шпански град Португалето, где ће нам ривали бити Италија, Холандија и домаћин Шпанија. Биле су и биће то праве провере да видимо шта смо урадили у Бечеју - рекао је пред одлазак из Бечеја селектор „триколора“ Ненад Вуканић.

Имајући у виду да је Вуканић током седам година носио капицу Бечеја у време најуспешнијег периода овдашњег ватерпола, није чудо што је пвај град изабрао за базу рада са две селекције.

- Током прављења програма рада за ово лето, био сам у контакту са некадашњим саиграчем Гораном Крстоношићем, који ми је гарантовао да ћемо имати оптималне услове, а много ми је било важно и то што сам знао да ће момци бити срдачно примљени у Бечеју. То је битно у фази одмора између два тренинга. Истина, током последњих дана се осетио умор и примећена је нервоза, јер смо дуго у истом месту и напорно смо тренирали, па сам морао да смањим интезитет. У првој фази припрема, добро су нам дошли спаринзи са селекцијама Србије, односно Црне Горе. Осећај игре у води, а не само вежбе снаге у теретани и пливање у базену, допринео је да комплетне припреме у Бечеју добију занимљив и задовољавајући карактер.

Знајући да је Ненад Вуканић дуги низ година носио капицу репрезентације СРЈ и СЦГ и да је будно пратио дешавања на финалном турниру Светске лиге, занимало нас је његово виђење дешавања у води београдског Ташмајдана.

- Играчи су још једном потврдили да ће се брзо адаптирати на промену правила ватерполо игре. Репрезентација Србије је то најбоље показала и уочен је велики напредак у односу на њене игре нешто раније, у Загребу. Последња четвртина финала била је готово митска, захваљујући онаквој провали облака и свима ће нам трајно остати у сећењу. Србији честитам на титули, јер је још једном потврдила да је водећа ватерполо сила у свету - закључио је Ненад Вуканић.

„Галски пезлови“ су се брзо и лако адаптирали на живот у мирном Бечеју, одакле су понели пријатне успомене на пријатељски пријем, али и колаче, палачинке и пријатну атмосферу у кафићима приликом дегустирања кафе пре и после тренинга.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести