Слађана Дрезгић тренер шампионки државе: Ово је само почетак

Пажљиво је склопљен мозаик на почетку сезоне у редовима Војводине и све је било подређено освајању првог трофеја у историји клуба.
Sladjana Drezgic i Nikolina Travar
Фото: Слађана Дрезгић са капитеном Николином Травар, фото: Дневник

Уместо тога, црвено–беле ватерполисткиње у витрине су донеле два пехара! Најпре су у борби за Куп Србије биле боље од Палилуле, а потом су, у финалу плеј–офа првенства, у двомечу надиграле и Црвену звезду и тако на најлепши начин спустиле завесу на најуспешнију сезону до сада.

– Очекивале смо да ће бити тешко у Новом Саду, после убедљиве победе у Београду. Колико год сам покушавала да “охладим” главе играчицама, све што смо се договориле да не треба да се деси, десило се у другој утакмици. Најбитније је то да смо победиле у гостима, код куће смо задржале повољан резултат и после девет година, колико постоји наш клуб, освојиле дуплу круну – осврнула се тренер Војводине Слађана Дрезгић.

Зашкрипало је у другој утакмици када је Звезда повела са 7:4 и, према речима стратега Новосађанки, било је и мало страха у тим тренуцима.


Тим за тријумф

Екипа Војводине која је освојила титулу играла је у следећем саставу: Николина Травар (капитен), Ања Швец, Лолита Авдић, Дуња Бањац, Јована Пантовић, Ања Павлин, Кристина Шошић, Милана Попов, Јања Капларевић, Исидора Дамњановић, Тијана Рончевић, Милица Моћан, Милица Орашанин и Мери Космо.


– Увек, међутим, верујем у играчице и оно што су ми доказале током сезоне, а то је да, и када губе и када све иде како не треба, умеју да стисну зубе и изгурају до краја. 

Екипа је ове сезоне састављена за остваривање успеха. Појачале су је Јована Пантовић из Црвене звезде, из Румуније су дошле Исидора Дамњановић и Јања Капларевић, на полусезони и Бразилка Мери Космо, док су окосницу чиниле перспективне Николина Травар, Ања Швец, Лолита Авдић, Тијана Рончевић, Милица Моћан...

– Оно што је Војводину издвојило од осталих, била је одбрана. Добра дефанзива красила нас је читаве сезоне. Друге ствари су велико срце и заједништво. Овај успех је само почетак. Тим има велику будућност, не планирамо да се зауставимо на овоме, идемо даље и следеће сезоне циљ ће нам остати исти, дакле - дупла круна – поручила је Дрезгићева.

Први пут у историји клуба Николина Травар, капитенка, имала је част да подигне шампионски пехар.

– Трудиле смо се да достигнемо овај успех и када схватите да се труд исплатио, осећај је невероватан. Надале смо се да можемо да стигнемо до оба трофеја, за то смо се и спремале. На крају, све се завршило како смо прижељкивале – рекла је Травар.    

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести