СП јуниора: „Делфини“ у финалу са Мађарима

Јуниорска ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства, које се игра у Београду савладавши Холандију 11:7.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

У финалу ће вечерас од 20.30 часова одмерити санге са Мађарском која је надиграла Шпанију са 10:7.

Лоше је Србија почела дуел са Холандијом, дозволила је ривалу да наметне свој стил игре. И док су Холанђани погађали из свих позиција и брзо повели са 4:0, „делфини“ су промашивали. Тек у финишу првог дела заиграли су онако како се од њих очекује, појачали су одбрану, а почели су и да погађају. Којић два пута и Ковачевић довели су Србију на „минус један“ (4:3).  Друга четвртина припала је одбранама на обе стране, тако да су шутери остали кратких рукава. Посебно се истакао наш голман Радосав Виријевић, па се на одмор отишло с предношћу Холандије из прве деонице.

Изгледа да су савети селектора Уроша Стевановића уродили плодом јер је Србија заиграла много боље и убрзо су одлични Којић са два, те Гајић с једним поготком одвели „делфине“ на 6:4. Али, није се дала упорна Холандија, искористила је мало опуштање Србије и дошла до изједначења (6:6). Срећом, „делфини“ су са два гола Станића успели поново да се одлепе на два разлике (8:6). Коначно су у последњој деоници успели да сломе отпор веома неугодних Холанђана, поведу са 10:6 и онда на крају заслужено славе.

Србија – Холандија 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1)

БЕОГРАД: Базен „25. Мај Милан Гале Мушкатировић“, гледалаца: 600, судије: Хоџис (Аустралија) и Тиозо (Хрватска). Играч више: Србија 11 (4), Холандија 6 (1). Петерци: Србија 1 (0), Холандија 1(1).

СРБИЈА: Пајковић, Мараш, Димитријевић 1, Гајић 1, Којић 5, Гавриловић, Божовић, Урошевић, Ковачевић 2, Брешћански, Станић 2, Бодирога, Виријевић.

ХОЛАНДИЈА: Стевенс, Бакер, Вијгерс 2, Ван де Бовенкамп, Вутерс 1, Хареман, Тен Брок 3, Вурвелт, Гронендијк, Снел 1, Рејхард, Ван де Добелстин, Стинбринк.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести