СП за ватерполисте: На старту реми са Црном Гором

Србија се на старту Светског првенства, са седморицом дебитаната, против фаворизоване Црне Горе представила у добром издању.
vaterpolisti srbije
Фото: VSS/FINA

Да није било пада у трећем делу, Србија је лако могла и до победе.

Србија је одлично почела, контролисала игру и повела са 2:0 головима Страхиње Рашовића и Милоша Ћука. Делфини су затим погоцима Душана Мандића и поново Страхиње Рашовића са 4:1, да би Црна Гора, која је у једном моменту имала неуспшено двојицу играча више, успела да минус сведе на један гол. У другом делу српски играч више је био беспрекоран. Србија је головима Дедовића и мандића повела са 6:3, да би се поново тргла Црна Гора и пред велики одмор поново стигла на само гол заостатка – 5:6.

А, онда је у трећем периоду уследио пад и игри наше репрезентације. Прво је Србија головима Страхиње Рашовића и Ранђеловића повела са 8:6, а онда су Црногорци у друга четири минута овог периода игре направили преокрет. Код 8:7 је поништен гол Стојановића што је изазвало незадовољство, а код 8:8 је, у поласку у контру, досуђен прекршај Јакшићу и Црна Гора је први пут повела 9:8 34 секунде пре краја треће четвртине преко Ђурђића. У овом делу Србија није имала ни једном играча више, а ривал два пута и још једном два играча више.

Драшковић је на 5,29 минута до краја утакмице Црној Гори донео два гола вишка - 10:8. Ристичевић је после био сјајан са играчем мање. Мандић је, добивши дуел, са Ивовићем смањио на 10:9 (2,35) и тада је почела драма. 

Лазић није искористио зицер. Србија је добила последњи напад 32 секунде пре краја, затим први пут два играча више, што је одлични Страхиња Рашовић претворио у изједначење. У последњем нападу је и Црна Гора имала играча више али је Ивовићев шут завршио поред гола.

Селектор Дејан Савић је после овог драматичног дуела изјавио да то није било право време за ватерполо какав играју Србија и Црна Гора.

- Ми смо контролисали утакмицу до средине трећег дела када је уследио пад. Ривал је преокренуо резултат али смо индивидуалним квалитетом успели да изједначимо и то је најреалније - рекао је Савић.

Новинаре је занимало какав став о суђењу има српски селектор.

- Немам коментар – био је кратак Савић.

Капитен Милош Ћук је рекао да је екипа заправо поклонила бод ривалу.

- Ми смо на крају јурили резултат због лоше треће четвртине. Наравно у лошем термину прве утакмице и не може све да функционише како треба. Треба нам мало времена да сваримо тренинге и да имамо брзину и пловност. Супер је што су дебитанти осетили такмичење. Није им лако, а сада ће све бити боље. Имамо самопоуздање пред оно што нас чека.

Гол за реми је постигао Страхиња Рашовић.

- Није то важано, битно је да смо остварили добар резултат. ово је резултат игре целог тима. Наша енергија ван базена се показала у игри. Следећи пут ће неко други бити успешан. Прибојавао сам се пада, они су светска екипа и сигурно да за нас у овкмсаставу није било лако. Сада смо скинули терет, можда је био и страх од победе. Најбитније је да нисмо пали када смо губили са два гола. На крају смо стигли до бода.

Србија у среду игра са Корејом (13.30), а у петак са Грчком (9.30).

Србија - Црна Гора 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

ГВАНГЏУ: Базен Намбу универзитет. Гледалаца 300. Судије: Воеводин (Русија), Зварт (Холандија). Играч више: Србија 5 (3), Црна Гора 11 (4). Два играча више: Србија 1 (1), Црна Гора 2 (0).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 4, В.Рашовић, Ранђеловић 1, Ћук 1, Лазић, Вицо, Дедовић 1, Јакшић, Драшовић, Стојановић, С. Рашовић 4, Добожанов. Селектор: Савић.

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан 2, Радовић 2, Петковић, Чучковић, Укропина, Јановић 2, Ђурђић 2, Ивовић 1, Спаић, Драшковић 1, Муришић, Канлић. Селектор: Гојковић.

Резултати

А група

Србија - Црна Гора 10:10

Кореја - Грчка          3:26

Б група

САД - Казахстан          16:7

Хрватска - Аустралија 14:4

Ц група

Јужна Африка - Шпанија 3:23

Нови зеланд - Мађарска 4:24

Д група

Бразил - Италија 4:7

Немачка - Јапан 9:9

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести