Стевановић: Не постоји већа част него бити селектор Србије

БЕОГРАД: Нови селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић изјавио је да је поносан и свестан велике одговорности коју је преузео, пренео је званични сајт Ватерполо савез Србије.
s
Фото: Youtube Printscreen

Управни одбор Ватерполо савеза Србије прихватио је синоћ предлог Стручног савета и именовао Стевановића за новог селектора. Он је на месту селектора "делфина" заменио Дејана Савића, који је пре неколико недеља поднео оставку.

"Не постоји већа част него бити селектор своје земље. Поносан сам али и свестан велике одговорности коју преузимам. Захвалио бих се ВСС и председнику Виктору Јеленићу на поверењу. Обећавам велики рад да бисмо направили атмосферу, резултат и искористили огроман потенцијал екипе на вредностима и традицији ватерпола у Србији", додао је Урош Стевановић.

Он је објавио шта ће му бити први кораци на функцији селектора Србије.

"У кратком року морам да обавим разговоре око формирања стручног штаба и направим план и програм за обавезе које нас очекују у наредном периоду", додао је селектор Србије.

Стевановић је истакао је да су пред репрезентацијом Србије четири велика такмичења на којима је циљ освајање медаље.

"То су Светско првенство у Јапану, европски шампионат у Израелу, затим светски шампионат у Катару и на крају Олимпијске игре у Паризу", закључио је Стевановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести