Суперлига: Војводина поражена од Партизана

Ватерполисти Војводине изгубили су од Партизана меч другог кола Суперлиге.
Nino Blazevic
Фото: Нино Блажевић у мападу против Партизана, фото: Дневник (Р. Хаџић)

После пораза од Црвене звезде на почетку домаћег првенства, Новосађани су положили оружје и пред другим ривалом из Београда. Важили су црно—бели за фаворита на Сланој бари, али су изабраници Дарка Билића учинили све како би гостима отежали посао.

Играли су добру одбрану Новосађани, али су црно–бели преко Касума искористили играча више, да би потом у контри прецизан био Королија за 2:0. Мучили су се с реализацијом домаћини и скоро 15 минута су чекали на први погодак. Лепу прилику пред голом Булајића искористио је млади Марић, да би убрзо Радуловић изједначио. Могла је тим резултатом Војводина да оде на полувреме, али ју је коштала грешка у додавању, па је Партизан на паузи имао 3:2. Распуцали су се после одмора играчи на обе стране, па је у наставку виђено више голова. Црно—бели су диктирали ритам, имали су чак и четири гола вишка (9:5) али су Новосађани држали корак и у последњих осам минута ушли су с минусом од два гола (9:7). Нису црвено—бели успели да надокнаде заостатак, па је и после уједначене последње четвртине, Партизан са четири гола трасирао пут ка тријумфу у Новом Саду.

К. Бугарски

ВојводинаПартизан 11:13 (0:2, 2:1, 5:6, 4:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 150, судије: Миловић (Краљево), Виријевић (Зрењанин). Петерци: Партизан 1 (1). Играч више: Војводина 11 (5), Партизан 13 (5).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (7 одбрана), Париводић, Арнуш, Маринковић, Тинтор 1, Васин 1, Прекогачић 1, Ћатовић, Блажевић 1, Тубић, Петковић, Марић 4, Поповић, Радуловић 3. Тренер: Билић.

ПАРТИЗАН: Булајић (8 одбрана), Андрин 1, Касум 3, Королија 1, Радуловић 1, Томић 1, Вићковић 1, Андрејевић 1, Смиљевић 1, Радановић 1, Радоњић 2, Нешић, Белопавловић, Бранковић. Тренер: Ћирић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести