Суперлига за ватерполисте: Воша дочекује Партизан

Ватерполисти Војводине у 9. колу Суперлиге дочекују актуелног шампиона екипу Партизана.
mirel catovic F--F8031
Фото: Мирел Ћатовић, фото: Ф. Бакић
У првом сусрету у Београду утакмица је завршена нерешено (9:9), а Војводина је у последњем минуту и водила са 9:8 и имала историјску прилику да савлада црно-беле, али није успела. Зато и сада треба на Сланој бари очекивати изузетно занимљиву утакмицу, а играчи Војводине обећавају да ће пружити много бољу партију него против Звезде на почетку месеца.
Тренер Новосађана Дарко Билић каже да је Партизан фаворит у овом дулеу.
„Имају много више јаких мечева од нас, јер су наступали у Регионалној А1 лиги и у Лиги шампиона, а такође располажу и са 17,18 играча подједнаког квалитета, што нама недостаје. То у овом систему такмичења много значи. Ми смо показали да помежмо да играмо са њима што се и видело у прошлој утакмици. Уколико играчи успеју да испоштоју оно што смо радили на тренинзима и уколико наметну свој ритам игре онда можемо да се надамо повољном резултату. Очекујем интересантну утакмицу. Верујем да ће играчи дати све од себе како би се приказали у што бољем светлу“, рекао је Билић и позвао навијаче да подрже екипу, јер играчи то заслужују.
Један од најискуснијих у редовима Војводине је Мирел Ћатовић. Он наглашава да је Партизан најјача екипа у нашем првенству и жали што су он и саиграчи испустили прилику да црно-беле савладају у њиховом базену.
„У овој утакмици ће пресудити дисциплина. Сходно томе морамо да испоштујемо оно што смо се договорили, а веома ће нам значити подршка навијача с трибина“, казао је Ћатовић.
Млади Марко Тубић је додао:
„Одлично се познајемо с играчима Партизана, тако да не би требало да буде изненађења. Знамо њихове врлине и мане, као и они наше. Уз поштовање свих договора и жеља мора да буде максимална. Очекујем добру ватерполо представу и верујем да можемо да победимо.“
Утакмица између Војводине и Партизана игра се у суботу на базену Слана бара од 18 часова уз пренос на РТВ.
Г. М.
 

Субота

Мушкарци

Војводина – Партизан (18)
Наис – Шабац (20)
Црвена звезда – Ваљево Горење (14.30)

Жене

Од 1. до 4. места

Црвена звезда – Палилула (11.30)

За 5-6. место

Врачар – Таш (18.30)

Недеља

Жене

Од 1. до 4. места
Сента – Војводина (11)
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести