Суперлига за ватерполисте: Воша дочекује Раднички

Ватерполисте Војводине очекују изазовни задаци у следећа два кола Суперлиге, у којима сутра од 20 часова најпре дочекују лидера Раднички из Крагујевца, а у следећем иду у госте другопласираном Новом Београду.
Nikola Maric
Фото: Никола Марић најављује бољу игру него у претходном дуелу, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Управо су ова два тима пре само три дана одиграла дерби у којем је славила екипа из Шумадије, тако да на Слану бару стиже после тешке утакмице и без пуно времена за одмор. Новосађани су у првом међусобном сусрету ове сезоне пружили јак отпор Крагујевчанима (14:9), али гости су се, за разлику од домаћина, за наставак Суперлиге појачали.

– То није иста екипа као тада. Нама су се вратили Милош Максимовић и Михајло Биочанин, који су дуго били повређени, али још увек нису 100 посто спремни. Уигравамо се полако и верујем да ћемо за неколико утакмица бити на вишем нивоу. За почетак морамо да одиграмо далеко бољу утакмицу него са Шапцем, како у нападу, тако и у одбрани. Највише проблема у том дуелу имали смо са контрама и нисмо се брзо враћали у одбрану, што сада морамо да исправимо – истакао је првотимац Војводине Никола Марић.

Као ни у претходној утакмици, ни сада тренер Дарко Билић неће моћи да рачуна на Жарка Васина, који је једини повређен, али без обзира на то, црвено–бели су одлучни да прикажу бољу игру него у поразу од Шапца 15:5, када су били испод очекивања.

– Раднички јесте фаворит, о томе се не расправља. Ми ћемо пружити максимум, потрудићемо се да на домаћем базену одиграмо што боље и да поправимо утисак и све што није ваљало у дуелу са Шапчанима – нагласио је Марић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести