Светска лига: Сигурни „делфини” у Братислави

Ватерполисти Србије, у подмлађеном саставу савладали су репрезентацију Словачке у трећем колу Ц групе европских квалификација за Светску лигу.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

У утакмици без резултатског значаја, јер је Србија већ обезбедила пласман на завршни турнир, селектор Дејан Савић је одлучио да шансу пружи млађим играчима и они су је на прави начин искористили и убедљиво надиграли Словачку.

Први су до гола стигли домаћи, али је Србија убрзо изједначила и до краја првог периода постигла је још три гола. Серију су наши наставили и у другој деоници, па су уследила још три поготка за високих 7:1. Успели су коначно Словаци да пронађу пут до мреже Србије у другом делу овог периода игре, али су “делфини”, ипак на полувреме отишли с осетном предношћу од 10:4. Иста слика поновила се и у наставку. Предност Србије је из минута у минут расла, а Словаци нису успевали да ухвате прикључак у нападу, али ни решење за наше шутере у одбрани.

Било је лепих акција и голова, одбрана са играчем мање врло добра, у нападу су вукли Вучинић и Суботић са четири гола.

– Одличан амбијент, све похвале домаћину. Наш тим је први пут играо заједно и ово је била добра утакмица за нас. Видело се да ту има играча који могу да конкуришу за најбољих 13 у наредном периоду – рекао је селектор Дејан Савић.

Србија и Италија су се из Ц групе пласирале на “фајнал-ејт”, који ће се играти од 28. до 30. априла.  

СловачкаСрбија 9:18 (1:4, 3:6, 2:4, 3:4)

БРАТИСЛАВА: Градски базен, судије: Сидл (Немачка), Василиу (Грчка). Играч више: Словачка 15 (3), Србија 11 (7). Петерци: Словачка 1 (0), Србија 3 (2).

СЛОВАЧКА: Хоферица, Каид 1, Ковачик, Радован, Дурик, Ткач, Семан, Фурман 2, Балог, Молнар, Черај 3, Балаж 3, Симкович.

СРБИЈА: Булајић, Гогов 2, Суботић 4, Велкић 1, Вучинић 4, Вицо 1, Драшовић 2, Лукић 1, Томић, Мартиновић 1, Нешић 1, Милојевић 1, Мишовић.

Г. М.

Група Ц

1. Србија

2

2

0

0

30:18

6

2. Италија

2

1

0

1

31:15

3

3. Словачка

2

0

0

2

12:40

0

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести