Светска лига: Србија боља и од Американаца, са Јапаном у четвртфиналу

Ватерполисти Србије остварили су максималан учинак у Групи А на финалном турниру у руском граду Рузи. После Казахстана и Италије Изабраници Дејана Савића убедљиво су надиграли и репрезентацију САД са 15:8, коју са клупе води наш некадашњи селектор Дејан Удовичић.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Тако да ће сутра у четвртфиналу као првопласирани тим у А групи играти са четвртим из Б групе, а то је Јапан од 16.20.

Србија је против Американаца играла без болесног Саве Ранђеловића, који би требало да буде спреман за четвртфинални дуел. У дуелу су наши играчи оправдали улогу фаворита, Американци су успевали неккао да држе ритам захваљујући доброј физичкој спреми. Срби су одлично одиграли другу четвртину, Прлаиновић је у том делу постигао три гола, а придружили су се Филиповић, Душко Пијетловић и Стефан Митровић. Тако су „делфини“ на велики одмор отишли са високом предношћу од 10:4. У наставку је само одржавана предност, а шансу су користили млађи играчи.

Стефан Митровић је после утакмице истакао да је екипа у одбрани правила неке грешке, али да је то нормално за ову фазу припрема.

„Дошли смо овде да тренирамо, а имали смо и јак тренинг у теретани пре утакмице. У четвртфиналу нас чекју Јапанци. Они знају да буду незгодни за нас. Видећемо шта нам спрема кондициони тренер Владимир Павловић Паја на преподневном тренингу. Надам се да ће мало да ублажи пливање, јер смо уморни“, рекао је најефикаснији на утакмиоци са Американцима Стефан Митровић.

Екипа у просеку постиже 14, 15 голова, а прима око седам.

„Ватерполо је спорт у којем мораш да примиш гол. Напад ради и верујем да је са овим просеком од седам примљених погодака селектор бар сада задовољан“, додао је Митровић.

Бранислав Митровић и Гојко Пијетловић су поново поделили минутажу.

Митровић је рекао да су обојица бранили стандардно.

„Утакмица је била физички тешка, посебно када се зна колико тренирамо. Игра нам је једно, физичко стање друго. Недостаје ту хармонија, али тренери знају шта раде. Гојко и ја одрађујемо наш посао. Иако смо играли током године Светску лигу, ово је ипак почетак такмичарске летње сезоне и најважније је да и поред умора што озбиљније уђемо у утакмицу. У томе успевамо и идемо даље“, казао је Бане Митровић.

Г. М.

Србија - САД 15:8 (4:3, 6:1, 2:1,3:3)

РУЗА: Дворац водених спортова, гледалаца: 200, судије: Александреску (Румунија) и Крижановски (Русија). Играч више: Србија 4 (2), САД 8 (1).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Суботић, В. Рашовић 1, Ћук, Д. Пијетловић 2, Убовић 1, Алексић 1 Драшовић 1, Филиповић 2, Прлаиновић 3, С. Митровић 4, Б. Митровић.

САД: Барон, Хоер, Де Трејн, Оберт, Халок 3, Вавић 2, Данстејн 2, Карнигла, Бовен, Рамирез, Ролсе, Ирвинг 1, Холанд.

Парови четвртфинала

Италија - Аустралија (15)

Србија - Јапан (16.20)

Казахстан - Хрватска (17.40)

Русија - САД (19)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести