Светска лига: Ватерполисти вечерас с Румунима у Орадеи

Ватерполисти Србије вечерас од 17 часова по нашем времену играју у Орадеи меч Светске лиге против Румуније.
vaterpolo-1
Фото: Dnevnik.rs

На старту овог такмичења Србија је у Крагујевцу савладала Румуне са 12:3. У последњем сусрету у групи Србија ће гостовати у Црној Гори 20. Марта и та утакмица ће решити питање првог места у нашој групи.

Селектор Дејан Савић је одредио следећи тим: Гојко  Пијетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Гаврил Суботић, Петар Томић, Немања Убовић, Ђорђе Лазић, Никола Јакшић, Вељко Танкосић, Радомир Драшовић, Страхиња Рашовић и Димитрије Ристичевић.

Овај тим неће играти на квалификационом турниру Европа купа у Сплиту од 15. до 18. фебруара. Савић ће састав да саопшти после утакмице с Румунима. Повратак у Београд је у уторак у раним јутарњим сатима а исто вече је у Кошутњаку тренинг. У Сплит се путује у среду ујутру преко Франкфурта.

Један од најискуснијих у редовима подмлађених „делфина“ Сава Ранђеловић је пред пут у Орадеу истакао да неће бити подцењивања ривала.

"Победа нам је важна како бисмо мирно дочекали сусрет с Црном Гором. И Румуни су подмладили састав, од искуснијих у екипи су само Раду и Негреану. Биће ово за нас добра прилика да се покажемо у добром светлу и да играјући максимално од почетка до краја утакмице забележимо још један тријумф", казао је Ранђеловић за сајт ВСС.

Дебитант у екипи је Вељко Танкосић. Утакмицу ће судити Шпанац Тексидо и Хрват Савиновић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести