Ватерполисти Бечеја опрезни пред гостовање Београду

Сигурна, не и лака, победа на старту наставка сезоне прволигашког А каравана против Суботичана улила је ватерполистима Бечеја потребно самопоуздање пред гостовање у Београду истоименој екипи.
becej
Фото: Dnevnik.rs

Међутим, поучени искуством из ранијих утакмица с истим ривалом, кад убедљиво поведу и онда изгубе, ни опрез није на одмет. Додајмо да ће се утакмица Београд - Бечеј играти у суботу од 10.30 сати.

- Увек имамо проблема кад играмо с Београдом, јер се утакмица игра у преподневним сатима, па да бисмо стигли на време морамо да устајемо у шест ујутру. Мислим да ће и сада то бити проблем. Реално гледано, Београд је квалитетно слабији од нас, али имају предност домаћег базена и повољнију ситуацију око већ поменутог термина утакмице. Шансе за победу су 50:50, али се надам да ће пресудити квалитет наших играча. Победом бисмо и дефинитивно обезбедили опстанак, што је примарни циљ у актуелној сезони, а онда бисмо размишљали о завеслају више - оптимиста је тренер Бечејаца Горан Крстоношић.

Бечејци су сада четвртопласирани са истим бројем (13) бодова као трећепласирана Бањица. Како Бањица у деветом колу игра са лидером Новим Београдом, то је вероватно да ће изгубити, Бечејцима се отвара могућност да победом направе  корак напред.  Истина, не за дуго, јер после тога играју, са  Старим градом и Новим Београдом, али би зато у послеђа три кола могли да се врате на позицију која води у бараж за попуну А каравана.

Последња вест из табора Бечејаца је да ће се Суботичанин Милијан Ћурчин прикључити тренинзима кад му дозволе обавезе на факултету, што би могло бити од користи у финишу првенствене трке.   

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести