Ватерполисти Новог Београда победници регионалне лиге

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда нови су шампиони регионалне лиге.
Pjetlovic u duelu/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Новобеограђани су у сјајној атрмосфери пред пуним трибинама базена „11. април“ у финалу савладали Јадран из Сплита са 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4) и тако стигли до првог трофеја од оснивања клуба.

Изабраници тренера Игора Милановића имали су најбољи скор и на крају лигашког дела регионалног такмчења, а на Фајнал-фору су доказали да су у овом тренутку најбоља екипа у региону.

Сплићани су боље почели меч, стекли су два гола предности, а вођство су одржавали све до средине треће деонице. Међутим, Нови Београд није срљао, играо је дициплиновано, чекао је своју шансу и на крају је дочекао. Одлучујућа је била друга половина треће деонице у којој су домаћи серијом 4:0 стекли три гола предности што је за Сплићане било недостижно.

Најефикаснији у екипи Новог Београда био је Страхиња Рашовић са три поготка, док су по два гола постигли Душко Пијетловић, Никола Јакшић, Радомир Драшовић, Виктор Рашовић и Ника Шушиашвили. У редовима Јадрана бољи од осталих био је Јерко Маринић Крагић који се три пута уписао у листу стрелаца.

За најбољег играча турнира проглашен је Душко Пијетловић.

Треће место и бронзану медаљу на завршном турниру освојили су ватерполисти Југа који су у борби за треће место савладали Раднички из Крагујевца са 18:15.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести